PROFIMEDIA
vrtoglavi budžet

Film u kojem je debitirala Dua Lipa razočarao kritičare: "Loša radnja i općenito loš film"

Naoko zanimljiva radnja nije bila dovoljno dobra da oduševi filmsku kritiku te su ga na stranici Rotten Tomatoes ocijenili s ocjenom od samo 37%. Kritičar David Fear iz magazina Rolling Stones istaknuo je da je "Argylle jako loš film".

Naoko zanimljiva radnja nije bila dovoljno dobra da oduševi filmsku kritiku te su ga na stranici Rotten Tomatoes ocijenili s ocjenom od samo 37%. Kritičar David Fear iz magazina Rolling Stones istaknuo je da je "Argylle jako loš film".

Akcijska špijunska komedija "Argylle" u kojoj je uz Henryja Cavilla svoju prvu glumačku ulogu ostvarila i pjevačica Dua Lipa nije oduševila filmske kritičare. Za sve one koji još ne znaju, radnja filma prati maštu spisateljice špijunskih romana Elly Conway, autorice romana o Aubreyju Argylleu, a utjelovila ju je Bryce Dallas Howard. Ispada da su špijunski romani povezani sa stvarnim svijetom, a životu joj se ubrzo preokrene naopačke kada slučajno sretne neobičnog špijuna Aidana kojeg je utjelovio Sam Rockwell. On obožava njezinu knjigu i lika Argyllea te spletom okolnosti uvuče je u misiju spašavanja svijeta.

Elly noseći mačka Alfieja u ruksaku juri po cijelom svijetu kako bi pobjegla od neprijatelja, organizacije koja je nazvana Division. U filmu također upoznajemo Argyllea (utjelovio ga je Henry Cavill) koji pati od amnezije i nalazi se unutar organizacije Division te misli da je on zapravo uspješan autor, a njegova specijalnost su špijunski romani. Uz njega na filmskom platnu mu se pridružila i poznata pjevačica Dua Lipa u ulozi seksepilne zavodnice LaGrange koja ima zadatak zavesti Argyllea. Kako su romani od Elly povezani sa stvarnim životom, Aiden se nada da će sljedeći nastavak knjige otkriti tako uništiti zloglasnu organizaciju Division i spasiti Argyllea. Film stiže u kina 2. veljače, a može se gledati i na streaming platformi Apple TV+.

image

Dua Lipa glumi opaku zavodnicu LaGrange

INSTAGRAM

Ipak naoko zanimljiva radnja nije bila dovoljno dobra da oduševi filmsku kritiku te su ga na poznatoj stranici posvećenoj recenziji filma - Rotten Tomatoes ocijenili s ocjenom od samo 37%. Kritičar David Fear iz magazina Rolling Stones istaknuo je da je "Argylle jako loš film". Novinarka Carla Hay poručila je da joj se ne sviđa ni radnja, ali ni dijalozi. "Henry Cavill nije glavna zvijezda filma. U filmu "Argylle" gledamo većinom Sama Rockwell koji je pun samopouzdanja i Bryce Dallas Howard koja glumi užasno".

Sve u svemu bilo je i onih koji su stali u obranu 42-godišnje Dallas Howard. "Bryce se najviše trudi da situacija u filmu ostane što pozitivnija, ali je sputava loš lik", napisao je Richard Lawson iz magazina Vanity Fair. Pohvale su dobili i glumci Sam Rockwell i Bryan Cranston.

Film je režirao Matthew Vaughn, a film je imao budžet od vrtoglavih 185 milijuna eura. U akcijskoj komediji uz spomenute talentirane glumce igraju Catherine O‘Hara, Ariana DeBose i Samuel L. Jackson.

Linker
28. travanj 2024 04:11