Nova-stara priča

Hrvati na Netflixu trenutno najviše gledaju jedan domaći film: Donosimo još feel good preporuka

Dnevnik Pauline P. na Netflixu je od 18. kolovoza i već je prvi na "Top 10" listi filmova u Hrvatskoj.

Nastao prema istoimenom romanu Sanje Polak iz 2000., film "Dnevnik Pauline P." ne prestaje osvajati publiku od svoje premijere u ožujku ove godine. Ne samo da ga je u svibnju, nakon osam tjedana prikazivanja, pogledalo više od 70 000 gledatelja nego je postao i peti najgledaniji domaći film za djecu ikad. A sada publiku nastavlja zabavljati na Netflixu gdje je, šest dana nakon objave, postao prvi na Top 10 listi najgledanijih filmova u Hrvatskoj.

Priča koja prati djevojčicu Paulinu P. te njezine dogodovštine kod kuće i u školi te sve probleme koje uspješno savladava tijekom školske godine izgleda je jednako aktualna kao što je bila prije više od 20 godina kad je roman izašao. Komične situacije koje prikazuju prijateljstvo, ljubav i obiteljske probleme i odnose jednako je blizak i djeci, ali i roditeljima koji su ga nekad čitali. Filmsku adaptaciju romana režirao je Neven Hitrec, Paulinu P. utjelovljuje Katja Matković, a njenu mamu igra Judita Franković. Pa ako ste ga već pogledali donosimo još nekoliko filmskih prijedloga koji će svim generacijama osigurati feel good vikend.

image
PRESS

"Matilda" je možda objavljena već davne 1996., ali i dalje je jedan od omiljenijih dječjih filmova svih vremena. Interesantna priča o djevojčici koja uz zavidnu inteligenciju posjeduje i nadnaravne moći nasmijat će čitavu obitelj. A koliko je i dalje aktualan ovaj film pokazuje činjenica da je neko vrijeme TikTok vrvio receptima za tortu iz kultne scene ovog filma te činjenica da na istoj streaming platformi možete pogledati i remake u vidu mjuzikla koji lani ugledao svjetlo dana.

image

Matilda (1996)

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

"Veliki crveni pas Clifford" crtani je film iz 2021. koji će jednako kao i Matilda s Netflixa unijeti malo čarolije u obiteljski vikend. Djevojčica Emily koja se teško uklapa u obiteljsko i školsko okruženje otkriva malog crvenog psa koji joj postaje najbolji prijatelj. Jednom kad Clifford postane gigantski pas, Emily kreće u avanturu u kojoj ga pokušava spasiti od kompanije koja se želi domoći predimenzioniranih životinja.

Ako ste raspoloženi za maraton crtanih filmova na Netflixu ćete pronaći "Madagaskar" koji je trenutno osmi na Top 10 popisu u Hrvatskoj, novi crtani film "Kralj majmuna" koji je izašao ove godine i trenutno je drugi najgledaniji te sva tri dijela kultnog "Shreka" koji je, baš poput Matilde, i dalje aktualan bez obzira na to što je prvi film izašao 2001.

Volite li više sportske feel good priče film, "Hustle" u kojem jednu od glavnih uloga igra Adam Sandler odlična je priča koja pokazuje da se upornost i rad uvijek isplate. Ako samo želite dobar osjećaj kroz film koji će vam na sat i pol omogućiti kratki bijeg od razmišljanja predlažemo "Dan kada možeš sve" (Yes day) u kojem glavu ulogu tumači Jennifer Garner. Jednostavna formula radnje filma u kojoj roditelji shvativši koliko su postali dosadni daju dozvolu djeci da od njih traže bilo što teško da će vas natjerati da iskušate isto, ali će vas sigurno opustiti i učiniti da zaboravite na vlastite brige.

Linker
19. travanj 2024 14:51