SONY PICTURES/COURTESY EVERETT COLLECTION
Freud‘s Last Session

Jedva čekamo Anthonyja Hopkinsa u ulozi Sigmunda Freuda: Pogledajte trailer

Ni u 86. godini života, legendarni glumac ne staje sa snimanjima, a ovog puta moći ćemo ga gledati u ulozi oca psihoanalize.

Ni u 86. godini života, legendarni glumac ne staje sa snimanjima, a ovog puta moći ćemo ga gledati u ulozi oca psihoanalize.

Trailer za film "Freud‘s Last Session" prikazuje Anthonyja Hopkinsa kao Sigmunda Freuda i Matthewa Goodea kao teologa C.S. Lewisa, a kadrovi prikazuju kako poznati neurolog i psihijatar, utemeljitelj psihonalize i autor diskutiraju oko postanka Boga.

"Cijeli ste život inzistirali na tome da je koncept Boga smiješan - sam sukob između Boga i Sotone", govori Lewis, prije nego što Freud odgovara: "Da, ali nisam rekao na čijoj sam strani".

Žustra rasprava o postojanju Boga tjera ih da istraže osobne odnose u prošlosti i sadašnjosti, uključujući i Lewisovo služenje u vojsci tijekom Prvog svjetskog rata.

Sama radnja filma smještena je za vrijeme Drugog svjetskog rata, to jest dva dana nakon što je Hitler napao Poljsku. Dok njemačke bombe padaju Engleskom, Freuda, koji je pobjegao iz Beča zbog nacističkih snaga, posjećuje teolog C.S. Lewis u Londonu. Film također istražuje Freudov jedinstven odnos s njegom kćeri Annom koja je lezbijka, kao i Lewisovu nekonvencionalnu romansu s majkom njegovog najboljeg prijatelja.

Radnja se ne temelji na istinitoj priči, već donosi imaginarni susret dvojice znanstvenika i radnju smješta u London. Film je temeljen na istoimenoj drami Marka St. Germaina, u režiji Matthewa Brownea, a obojica također potpisuju i scenarij. U Freud‘s Last Season" glume i Liv Lisa Fries i Jodi Balfour. Film ćemo moći gledati u kinima 22. prosinca.

Anthony Hopkins možda je najcjenjeniji glumac koji je utjelovio Sigmunda Freuda na velikom platnu, iako je bilo brojnih izvrsnih portretiranja Freuda, poput Vigga Mortensena u filmu "Dangerous Method" i Montgomeryja Cliffa u "Freudu". "Još jedna nevjerojatna uloga za Anthonyja Hopkinsa kao Freuda. Talentirani Matt Brown okružio se najboljim timom. "Freud‘s Las Session" će biti veliki film", poručili su iz Sony Picturesa.

Linker
28. travanj 2024 05:49