Kupite kokice!

Kad žene rješavaju zločine: Dvije nove serije stižu na Pickbox NOW

Ako ste i vi jedni od onih koji su izgledali sve što se dalo na streaming platformama, onda je ovo vijest koja će vas razveseliti. I više ne morate čekati dugo, taman dovoljno da nabavite omiljene grickalice i izborite se za daljinski upravljač.

Streaming-servis Pickbox NOW bogatiji je za još dvije serije radi svih koji vole mračne kriminalističke zaplete sa ženskim likovima u glavnim ulogama. Karen Pirie, britanska kriminalistička serija i Iskupljenje (Redemption), irska kriminalistička miniserija. Evo sve što trebate znati!

Britanska krimiserija Karen Pirie, od 25. studenoga

Temeljena na romanu The Distant Echo spisateljice Val McDermid, stiže nova britanska krimiserija Karen Pirie (2022.). U fokusu priče je detektivka Karen Pirie koja istražuje ponovno otvoreni slučaj ubojstva nakon 25 godina. Naime, tinejdžerica Rosie Duff pronađena je brutalno ubijena u škotskom sveučilišnom gradu St Andrews 1996. godine, a troje pijanih studenata bili su glavni osumnjičenici.

image
PRESS

Karen je osvježavajuće normalna i šarmantno nemoderna mlada žena. Premda nije dotjerana ili samouvjerena, brza je na jeziku i domišljata što je čini dojmljivom detektivkom. Nakon promaknuća u Odjel za povijesne slučajeve Škotske policije Karen dobiva zadatak ponovnog otvaranja istrage o ubojstvu koje je bilo tema provokativnog podcasta o istinitom zločinu. Kada je 1996. godine tinejdžerica Rosie Duff izbodena do smrti, sumnja je pala na troje pijanih učenika koji su otkrili njezino tijelo. Unatoč sumnjama policije, osumnjičenici nikada nisu optuženi. Gotovo 25 godina poslije Karen Pirie odlučna je otkriti što se dogodilo te kobne noći. Znaju li muškarci više nego što su prije otkrili? Kad Karen otkrije nedostatke u početnoj istrazi, nađe se u sukobu s istim policajcima koji su vodili izvornu potragu za ubojicom.

image
PRESS

U glavnoj je ulozi škotska glumica Lauren Lyle (Outlander) koja je provela mnogo vremena otkrivajući svoj lik s autoricom uspješnice Val McDermid. U knjigama je Karen nemoderna i čudna, i zapravo joj ne smeta kako izgleda jer joj je posao glavni fokus. Kostimografkinja Lesley Abernethy imala je zadatak prikazati glavni lik skromnim, ali istodobno cool.

Irska krimiserija Redemption, od 28. studenoga

U središtu irske kriminalističke miniserije Iskupljenje (Redemption, 2022.) je detektivka Colette Cunningham (Paula Malcomson).

image

Redemption Redemption

PRESS

Radi u Liverpoolu, nepokolebljiva je i vrlo cijenjena u policijskim krugovima. Nakon što je u Dublinu pronađeno tijelo mlade žene, Colette prima poziv i shvaća da je riječ o njezinoj kćeri s kojom nije bila u kontaktu 20 godina. Vraća se u Dublin kako bi otkrila što se dogodilo. Ako je iznevjerila svoju kćer za života, Colette je odlučna sada učiniti sve kako treba. No je li spremna na ono što će otkriti?

image
PRESS

Snimljena u Irskoj, ova krimiserija sastoji se od šest napetih epizoda u kojima igra vodeća irska glumačka postava uključujući hvaljenu glumicu Paulu Malcomson (trilogija Igre gladi, Ray Donovan, Deadwood), Siobhan McSweeney (Derry Girls), Iana Lloyda Andersona (Igra prijestolja, Vikinzi) i Moea Dunforda (Vikinzi i Teksaški masakr motornom pilom).

Linker
19. travanj 2024 05:12