AIRBNB/FERRARI/PROFIMEDIA
u travnju

Kultna serija "Seks i grad" konačno stiže na Netflix i to svih šest sezona

Serija je, kroz četiri glavne protagonistice Carrie, Mirandu, Samanthu i Charlotte, razbila brojne stereotipe, a glavne junakinje je prikazala kao žene kojima nije teško govoriti o svojim seksualnim problemima, željama, neovisnosti i ambicijama.

Serija je, kroz četiri glavne protagonistice Carrie, Mirandu, Samanthu i Charlotte, razbila brojne stereotipe, a glavne junakinje je prikazala kao žene kojima nije teško govoriti o svojim seksualnim problemima, željama, neovisnosti i ambicijama.

Obožavatelji kultne serije "Seks i grad" od 1. travnja 2024. godine moći će uživati u omiljenoj seriji na Netflixu. Svih šest sezona serije emitirat će se na streaming platformi, ali ugovor ne uključuje i filmove "Seks i grad", "Seks i grad 2" i nove nastavke serije "I tek tako...". U zgodama i nezgodama glavnih likova serije - Carrie, Mirande, Samanthe i Charlotte - moći će uživati gledatelji diljem SAD-a i pojedinih dijelova Europe. Još uvijek nije poznato hoće li omiljena četvorka doći i na hrvatsko tržište.

"Seks i grad" je premijerno stigla na kanal HBO 1998. godine, a prati priču četiri neovisne prijateljice - Carrie Bradshaw, Mirandu Hobbes, Samanthu Jones i Charlotte York - kako prolaze kroz razne romantične veze, napreduju u karijeri i žive u užurbanom New Yorku. Serija je razbila brojne stereotipe, a glavne junakinje je prikazala kao žene kojima nije teško govoriti o svojim seksualnim problemima, željama, neovisnosti i ambicijama.

U šest sezona smo također svjedočili brojnim modnim trendovima, a kao ikona stila istaknula se Sarah Jessica Parker u ulozi Carrie Bradshaw. Tako smo glavne zvijezde serije viđali u brojnim dizajnerskim komadima - od Diora, Manola Blahnika, Dolce & Gabbane, Roberta Cavallija, Prade i brojnih drugih.

Serija je proslavila glumice - Saru Jessicu Parker (Carrie), Cynthiju Nixon (Miranda), Kim Cattrall (Samantha) i Kristin Davis (Charlotte), a uz planetarnu slavu, donijela im je i prestižne televizijske nagrade. Osim što je serija osvojila Emmy za najbolju komediju 2001., Parker je osvojila prestižnu televizijsku nagradu za najbolju glumicu 2004., a Nixon je iste godine u kategoriji sporedne glumice.

Što se tiče Zlatnih globusa, prestižan kipić u kategoriji najbolje komedije serija je osvojila čak tri puta - 1999., 2000. i 2001. godine. Sarah Jessica Parker je osvojila čak četiri Zlatna globusa u kategoriji najbolje glumice u komediji, a Kim Cattrall ga je u kategoriji najbolje sporedne glumice u komediji osvojila 2002. godine.

"Seks i grad" je završila sa snimanjem 2004. godine, a nakon toga su izašla dva filma - "Seks i grad" i "Seks i grad 2". Osim toga 2021. je snimljen i spin-off "I tek tako..." koji nije baš dobro prošao kod obožavatelja. Brojni fanovi serije i televizijski kritičari nisu oduševljeni novim nastavcima, a posebice ističu manjak kreativnosti te da im ponajviše nedostaje omiljeni lik Samanthe Jones.

Naime, Kim Cattrall nakon što je igrala u svih šest sezona i dva filma, nije se vratila u novoj seriji, a razlog su nesuglasice s Parker. Također je smatrala da scenarij ne ispunjava sve što treba njezin lik. Ipak, Cattrall se u ulozi Samanthe pojavila u jednoj sceni druge sezone. U sceni u kojoj se pojavila, Jones je razgovarala preko telefona s Carrie, a Kim se dok je snimala scenu nije vidjela na setu sa Sarom niti s producentom serije Michaelom Patrickom Kingom. Kim je također za kratku ulogu koja je trajala oko 70 sekundi zaradila skoro milijun eura.

Linker
26. travanj 2024 09:23