JELENA BALIĆ
pianissimo

Marko Tolja predstavio EP savršen za jesenski ugođaj: Poslušajte ga

Poznati glazbenik predstavio je extended play (EP) "Pianissimo", a najavni singl je pjesma "Vrijeme".

Poznati glazbenik predstavio je extended play (EP) "Pianissimo", a najavni singl je pjesma "Vrijeme".

Marko Tolja godinu je započeo rasprodanim koncertom u Dvorani Lisinski, a uslijedili su hitovi "Nismo znali bolje" i "Ruke sigurne", a sada stiže i nježan EP "Pianissimo" u kojem će slušatelji uživati tijekom dugih jesenskih večeri. Najavni singl EP-a je emotivna pjesma "Vrijeme" nastala u suradnji s Pjevačkim zborom mladih "Josip Kaplan".

"‘Pianissimo‘ je upravo ono što nam i sama ta riječ da naslutiti: nešto lagano, tiho i nježno; i uglavnom na klaviru. Minimalistički i introspektivno. Neki će reći da je možda i “čudno” ili “nekonvencionalno” za ova vremena", rekao je Marko, dodavši da je "Pianissimo" nešto najintimnije što je do sada napisao i snimio. "Tu se nalaze pjesme i priče koje meni jako puno znače, a da se nisam odlučio na ovaj korak možda nikada ne bi ni vidjele svjetlo dana.", ispričao je Marko.

image
JELENA BALIĆ

Za Marka je stvaranje ovog albuma značajno i zbog toga što je na njemu radio s dugogodišnjim suradnicima koji su ostavili pečat na njegovoj karijeri.

"Uz divne aranžmane Ivana Popeskića i sjajne glazbenike poput Henryja Radanovića, Bruna Urlića, Petra Kovačića i PZM Josip Kaplan mislim da smo napravili jedan poseban glazbeni “paketić”", rekao je glazbenik.

Prezentacijski video za ovaj projekt snimili su tamo gdje je i počela pjevačeva ljubav prema poeziji u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. "S time sam zatvorio još jedan krug i nadam se da će se slušatelji stvarno prepustiti i pronaći neku svoju priču u ovim pjesmama", poručio je Tolja.

Popis pjesama čine: "TUSIMITI"; "Vrijeme"; "Utjeha"; "Zbog tebe"; "Zadnji stih"; "Nismo znali bolje (Pianissimo Version)"; "Tišina (Lockdown Version)".

Linker
29. travanj 2024 17:09