Nicholas Denton i Alice Englert glume vikonta i markizu u seriji.

 AFF-USA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Sve o zavođenju

Materijala ima napretek: Serija o dekadentnom dobu i spletkama za još više moći, novca i seksa

Nakon premijere serije ‘Opasne veze‘, prednastavka filma s Glenn Close i Johnom Malkovichem, otkrivamo da u Pragu uskoro počinje snimanje druge sezone.

Nakon premijere serije ‘Opasne veze‘, prednastavka filma s Glenn Close i Johnom Malkovichem, otkrivamo da u Pragu uskoro počinje snimanje druge sezone.

Uoči nedavnog početka prikazivanja serije Opasne veze, prednastavka istoimenog, legendarnog filma, kabelska televizijska mreža Starz objavila je da će njihov flagship projekt dobiti drugu sezonu. Snimanje započinje u Pragu početkom iduće godine, a roman Pierrea Choderlosa de Laclosa iz 18. stoljeća koji je im poslužio kao predložak, dobit će suvremenu interpretaciju života glavnih junaka, markize de Merteuil i vicomtea de Valmonta na samom početku njihovog uspona do moćnih pozicija među visokim francuskim plemstvom.

U raskošno kostimiranoj seriji glavne uloge tumače Nicholas Denton (u ulozi vikonta Valmonta) i Alice Englert, kći novozelandske redateljice Jane Campion (glumi ambicioznu Camille, koja će nakon iscrpne obuke kod bivše kurtizane postati markiza de Merteuil).

image

Glenn Close i John Malkovich u legendarnom filmu.

PICTORIAL PRESS LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Priča rasvjetljava kako su se upoznali i zašto su toliko nalik jedno drugome? Otkriva se pozadina njihovog kompliciranog odnosa, mješavina ljubavi, požude, mržnje i osvete koji su 1988. u filmu Opasne veze dočarali Glenn Close i John Malkovich. Naime, već je tada naznačeno da markiza i vikont imaju burnu prošlost, a kako su živjeti u dekadentnom dobu uoči francuske revolucije kad su se u ložnicama plemića uz intimna druženja kovale spletke za još više moći, novca i seksa, materijala za seriju ima napretek.

Prikazuje se od 6. studenog na Starzovom streamingu na zahtjev, a u Europi je dostupna na platformi Lionsgateu+ jer je mreža Starz dio te američko-kanadske filmske kompanije, piše Variety. Autorica i izvršna producentica serijala je britanska spisateljica i producentica Harriet Warner (proslavila se serijom Zovi babicu), a njezino viđenje odnosa vikonta i markize je vječni rat spolova zaodjenut u raskošne kostime u kojoj su žene korak ispred muškaraca.

Linker
26. travanj 2024 13:25