ANA CINDRIć
TEMPO

Miach predstavila novi singl: "Ovo mi je najdraža pjesma s albuma"

Zagrebačka glazbenica predstavlja novi singl i videospot s albuma prvijenca, a uskoro je čeka i najveći solo koncert do sada.

Zagrebačka glazbenica predstavlja novi singl i videospot s albuma prvijenca, a uskoro je čeka i najveći solo koncert do sada.

Nakon što je publiku osvojila singlom "Led" ft. Grše, zagrebačka glazbenica Miach s albuma prvijenca predstavlja novi singl i videospot. Riječ je o pjesmi "Tempo" koja otvara njen debitantski album, a singlom dodatno najavljuje i svoj prvi samostalni koncert u Zagrebu, 8. ožujka u Tvornici kulture.

“Tempo je prva pjesma na mom albumu, ali je nastala zadnja. Htjela sam napraviti mračniju i mističnu pjesmu, u kojoj je beat na prvom mjestu, a zatim da je vokali upotpunjuju. Dok smo producent Lockroom i ja radili na pjesmi, nisam imala velika očekivanja, ali čim smo je dovršili, postala mi je najdraža na albumu. Ljudi su do sada već jako pozitivno reagirali na nju i odmah sam znala da upravo za ovu pjesmu želim snimiti i svoj sljedeći videospot”, otkriva Miach.

image
ANA CINDRIć

U kreiranju navedenog spota ponovno je sudjelovao uigrani redateljsko-kreativni tim, Luka Matković i Ana Cindrić, a ovom prilikom Miach je u spotu pokazala i svoje taekwondo vještine: “Znala sam da moram u ovom spotu iskoristiti to moje znanje i sretna sam što smo uspjeli ostvariti i kadrove u kojima udaram po vreći, i da imamo i plesnu sekvencu s ekipom iz Plesnog studija Transform. Ponosna sam na čitav tim”, zaključuje.

image
ANA CINDRIć

Novi singl i videospot dio su albuma “Insomnia”, objavljenim krajem prošle godine u izdanju diskografske kuće yem. Album donosi deset autorskih pjesama s prepoznatljivim produkcijskim potpisom Mihovila Šoštarića Lockrooma, a u kreiranju ovog glazbenog mozaika kao gostujuća imena sudjelovali su i Jymenik, Baks i Peki. Kao vodeći singl s albuma do sada se istaknula pjesma “Led” ft. Grše, koja je dosegnula visoko 2. mjesto službene liste HR Top 40 najemitiranijih domaćih singlova. U njenoj dosadašnjoj karijeri se do sada ističu i priznanja u obliku nagrada Cesarica i nominacije za nagrade Zlatni Studio, Večernjakova Ruža, Porin i Rock&Off.

Od svog prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas, Miach se svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izračaja kroz godinu dana oblikovala u jednu od vodećih “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. Uz prve zamijećene singlove “NLO” ft. Hiljson Mandela i “SMS” koji su ostvarili milijunske brojke streamova i Youtube pregleda, iza sebe ima i zamijećeno EP izdanje “Između nas”, kao i nekolicinu istaknutih festivalskih nastupa, među kojima su Drito iz Boćarskog, Zagreb Beer Fest i Sea Star Festival. Nedavno je nastupila i kao gošća na Gršinom koncertu u zagrebačkom Domu sportova, kada su zajedno prvi put uživo izveli singlove “Led” i “Fantazija”.

image
ANA CINDRIć

Pred njom je uskoro i nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture, na čiju pozornicu će stati 8. ožujka, a to će joj biti prvi veliki samostalni koncert. Ulaznice su dostupne u prodaji, putem online platforme Core Event i na prodajnim mjestima u Zagrebu, u Drito Baru, Rockmarku i Dirty Old Shopu.

Linker
27. travanj 2024 09:30