Editorial use only
Mandatory Credit: Photo by Ken McKay/ITV/Shutterstock (14015978al)
Sophie Ellis-Bextor
‘Lorraine‘ TV show, London, UK - 20 Jul 2023

 KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK
fanovi oduševljeni

"Murder On The Dancefloor" 23 godine od izlaska ponovno je hit na glazbenim ljestivicama i TikToku

Pjesma Sophie Ellis-Bextor je izašla 2001. godine, a tada se nalazila na drugom mjestu ljestvice UK Single Charta. Sada zahvaljujući filmskoj uspješnici Emerald Fennell, singl je postao ponovno popularan, pa čak i na društvenim mrežama.

Pjesma Sophie Ellis-Bextor je izašla 2001. godine, a tada se nalazila na drugom mjestu ljestvice UK Single Charta. Sada zahvaljujući filmskoj uspješnici Emerald Fennell, singl je postao ponovno popularan, pa čak i na društvenim mrežama.

Pjesma 44-godišnje engleske pjevačice Sophie Ellis-Bextor, "Murder On The Dancefloor" izašla je sada već davne 2001. godine na albumu "Read My Lips". Tada je završila na drugom mjestu ljestvice UK Single Charta i tamo je bila dugih 16 tjedana. Upravo je ova pjesma, zahvaljujući filmu "Saltburn" redateljice Emerald Fennell, postigla ponovni uspjeh od prije više od dvadeset godina, završivši na osmom mjestu UK Top 40 ljestvice. "Saltburn" nazivaju modernom verzijom "Talentiranog gospodina Ripleya", a radnja prati Olivera (Barry Keoghan), studenta na Sveučilištu Oxford koji je uvučen u svijet šarmantnog i aristokratskog kolege Felixa, kojeg glumi Jacob Elordi. Felix Olivera pozove na svoje prostrano imanje tijekom ljeta, a Oliver to ljeto sigurno neće tako lako zaboraviti.

Film je prije Božića premijerno stigao na streaming platformu Amazon Prime, a fanovima se odmah svidjela završna scena filma gdje glavni lik Oliver pleše gol u Felixovoj raskošnoj kući. Scena je popraćena hitom "Murder On The Dancefloor", a upravo se pjesma svidjela obožavateljima filma koji su odmah na društvenoj mreži TikTok pohvalili scenu, ali izvrstan odabir pjesme. Na spomenutoj društvenoj mreži, videi s hashtagom pjesme imaju više od 92,2 milijuna pregleda. Osim toga, "Murder On The Dancefloor" je na platformi Spotify odslušana već 1,5 milijuna puta.

O samom ponovnom uspjehu pjesme, se za The Guardian osvrnula i Sophie Ellis- Bextor, kazavši da je "ludo" i "zabavno" to što su korisnici društvenih mreža oduševljeni njezinom pjesmom iz 2001. godine. "Što se tiče filma, mislim da je Emerald odradila vrhunski posao", rekla je. Dodala je da su njezini sinovi, kojeg ima sa suprugom Richardom Jonesom, odrasli slušajući ovu pjesmu, a kako kaže, sada se moraju nositi s time da "Murder On The Dancefloor" postaje hit među njihovom generacijom. "Moj 14-godišnji sin to sve sada gleda na TikToku, stariji gleda prijatelje kako puštaju pjesmu u klubovima u SAD-u, a 11-godišnji sin je čuo pjesmu na radiju neki dan te je rekao da misli da je pjesma precijenjena", ispričala je Sophie.

image

Pjesma je u završnoj sceni hit filma "Saltburn"

INSTAGRAM

Engleska pjevačica je poznata i po hitovima "Get Over You", "Move this Mountain" i "I Won‘t Change You". Sophie je za magazin Forbes rekla da radi na novom albumu, ali da nije sigurna hoće li izaći ove godine. "Držim se onoga da album mora biti kvalitetan, a ne da bude najbrže objavljen", istaknula je. Osim, toga Ellis-Bextor će započeti europsku turneju u ožujku, gdje ćemo sigurno osim u starim, ali i novim hitovima uživati i u ovoj hit pjesmi.

image

Sophie Ellis-Bextor kreće s europskom turnejom u ožujku

GEORGIA TAYLOR/SHUTTERSTOCK
Linker
30. travanj 2024 12:07