BOLJE NE MOŽE

Najiščekivaniji film: Intrigantna tema, sjajni glumci i scene seksa koje su digle prašinu

Redateljski debut Olivie Wilde nakon svjetske premijere u Veneciji kreće u kinodistribuciju.

Željela je sve, a što će dobiti tek će se vidjeti! Kao i uvijek dosad američka glumica Olivia Wilde u svom redateljskom debiju sebi je postavila najviše moguće granice, pa je najbolje citirati njezine riječi sa svjetske premijere njezina filma ‘Ne brini, draga‘ na venecijanskoj Mostri, gdje je podigao mnogo prašine.

"Željeli smo snimiti krajnje provokativan i jako zabavan film s dubokom porukom. Nadam se da će izazvati reakcije i da će se o njemu pričati. Nadam se da će potaknuti gledatelje da se zapitaju o pravilima funkcioniranja društvenog i korporacijskog sustava čiji su dio, ali i da će im naš film biti nevjerojatno zabavan", izjavila je Olivia Wilde na konferenciji za novinare u Veneciji.

image

Harry Styles, Gemma Chan, Chris Pine i Olivia Wilde na venecijanskoj Mostri

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Na najstariji i jedan od najuglednijih filmskih festivala stigla je kao glavna zvijezda u pratnji kompletne glumačke ekipe koju predvode Harry Styles (Jack) i Florence Pugh (Alice). Oni su par koji živi u eksperimentalnoj, idealnoj društvenoj zajednici Victory u Kaliforniji pedesetih godina prošlog stoljeća.

Svi muškarci u toj pustinjskoj utopiji rade na tajnom projektu razvoja progresivnih materijala, a sa svojim partnerima i obiteljima žive prema pravilima šefa tvrtke, korporativnog vizionara i motivacijskog životnog trenera. Dok su muškarci na poslu, njihove žene dane provode uživajući u ljepoti, luksuzu i razvratu. Njihova svakodnevica je naizgled savršena, jer kompanija zadovoljava potrebe svakog člana, a zauzvrat se traži apsolutna diskrecija i neupitna predanost cilju.

Pogledajte video

No, niti jedna idila ne traje zauvijek, pa Alice počinje otkrivati zlokobne pukotine koje se kriju iza atraktivne fasade, pa počinje preispitivati smisao svega.

Kontroverzna tema temeljena na pravilima za život Jordana Petersona garnirana odličnim glumcima i seksom u filmu, čija distribucija započinje 23. rujna, garantira uspjeh u kinima, ali su kritičari kao i uvijek podijeljeni.

image

Ekipa filma u Veneciji: Nick Kroll, Florence Pugh, Chris Pine, Olivia Wilde, Sydney Chandler, Harry Styles i Gemma Chan

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

A zanimanju za film sigurno je pripomoglo i to što je jednoj od najljepših žena u Hollywoodu poziv za sudsko ročište vezano uz skrbništvo nad dvoje djece iz veze s kolegom Jasonom Sudeikisom uručen proljetos na javnom mjestu, dok je na pozornici na konvenciji CinemaCona u Las Vegasu predstavljala svoj film.

image

Olivia Wilde

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Uz to je nakon prekida sa Sudeikisom u vezi sa svojim glavnim glumcem Harryjem Stylesom, koji je ulogu dobio nakon što je Shia LaBeouf ispao iz podjele.

Što se promocije filma sve se, čini se, savršeno posložilo, bolje jednostavno nije moglo.

Linker
20. travanj 2024 08:48