STANKA JE GOTOVA

Nakon godinu dana Luka Nižetić ima novu pjesmu: "Nekome će biti ljubavna ili antiratna"

Splitski pjevač predstavio je spot za novu pjesmu "Različito isti". I ovaj put Luka je surađivao je s dobro uhodanim dvojcem, Branimirom i Marijem Mihaljevićem koji su zaduženi za glazbu i tekst novog singla.

Slavni splitski pjevač Luka Nižetić objavio je dugoočekivani singl "Različito isti". Nakon uspješne 2022. godine u kojoj je pobijedio na Splitskom festivalu i održao veliku promociju šestog studijskog albuma "Ludilo brale" u zagrebačkoj Tvornici kulture, Luka se odlučio za kratku stanku.

image
Promo/Dallas

"Nakon više od godine dana tišine u radijskom eteru izlazim s meni vrlo posebnom i moćnom pjesmom. Za neke pjesme treba čekati. Mario Mihaljević dao mi je veliku odgovornost da njegov tekst pokušam uvjerljivo iznijeti i približiti ga svakom na razumljiv način", rekao je omiljeni Splićanin, dodavši da pjesma šalje poruku pripadnosti, bliskosti i poštovanja. "Stalno se trebamo podsjećati što je zapravo esencija života, a to je ljubav. Možda će nekom ova pjesma biti poticaj ili utjeha, možda nekome ljubavna ili antiratna, dajem potpunu slobodu svakome da ju doživi na svoj način‘ ispričao je Luka.

Glazbu potpisuje Branimir Mihaljević, dok je tekst napisao Mario Mihaljević, uigrani dvojac koji stoji iza Lukih hitova poput poput "Zagrli život", "Ostani dite", "Ludilo brale", "Ae" i "Kad se rodiš usrid Splita".

"Postoje pjesme koje nosite u sebi i koje čekaju da izađu i budu zapisane ili otpjevane, ali tu se čeka interpretator kojem se vjeruje, a to Luka je to. U ovim vremenima kada se zbog razlika pati pa čak i ratuje, ova pjesma upozorava da smo svi različiti, ali i posebni na neki način. Ovo je oda mojoj ćelavosti, nečijem velikom nosu ili mucavosti, svakoj našoj nesavršenosti, ali i krik za slobodu izbora i ljubavi, od one prema božanstvu ili izboru partnera", istaknuo je Mario Mihaljević.

Spot za pjemsu "Različito isti" potpisuje produkcijski tim SESTRICE, Ana Badurina i Bruna Gjulaj te redatelj Luka Sepčić. "Ovu prekrasnu himnu i različitosti vizualno smo ogrnuli u golu istinu ljubavi kroz konceptualno fragmentirane slike na rubu stvarnosti i mašte. Jedinu istinu, u promjenjivim oblicima i formama, a vizualno hrabru - baš kao i ljubav", kazao je Sepčić.

Pjevaču je ovo prvi put da sudjeluje s produkcijskim timom SESTRICE, a istaknuo je da mu je već duži period bila želja surađivati s njima. "Čekao sam pjesmu u kojoj sam njihovu estetsku viziju dobio idealni odabirom. S obzirom na vrlo značajan tekst nismo htjeli slikom dodatno i direktno podcrtavati što je pjesnik htio reći, htjeli smo prvenstveno pogoditi atmosferu pjesme i poigrati se simboličnim rješenjem", rekao je poznati pjevač, dodavši da u spotu prevladavaju zemljani tonovi čime se prikazuje simbolika jednakosti među različitima.

image

Luka Nižetić

"Nevidljive niti koje nas vežu - ljubav, privrženost, neraskidiva veza, prikazujemo kroz simbol crvenog konca kojim se u videu u jednom trenutku svi povezujemo. Crvene simbolizira ljubav, krv, strast, toplinu povezanost. Mislimo da smo na jedan jednostavan, poetičan i nepretenciozan način uspjeli dočarati suštinu pjesme i slikom dodatno naglasili ono o čemu ona govori", zaključio je Luka.

image
Promo/Dallas

Za Lukin outfit se pobrinuo modni dizajnerski dvojac Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić koji stoje iza hrvatskog brenda Klisab, dok je za šminku i frizure zaslužna Marta Čerkez iz salona Allure.

Linker
20. ožujak 2024 23:54