Mandatory Credit: Photo by Marco Alpozzi/LaPresse/Shutterstock (14341445ba)
. Entertainment. (Photo by Marco Alpozzi/Lapresse)
74th SANREMO Music Festival 2024 - Day 5 - The Winner, Italy, - - 11 Feb 2024

 MARCO ALPOZZI/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK
napokon znamo

Nakon pet dana završen je slavni glazbeni festival Sanremo: Angelina Mango ide na Euroviziju

Ove godine Eurovizija se održava u švedskom gradu Malmö. Nakon dvije polufinalne večeri, veliko finale zakazano je za 11. svibnja. Mlada talijanska glazbenica oduševila je žiri i publiku i osvojila prestižnu titulu.

Završio je 74. glazbeni Festival Sanremo, talijanski izbor pjesme za Euroviziju. Poznati festival započeo je 6. veljače, a trajao je do 10. veljače. U napetoj završnici izabrana je pjesma koja će predstavaljati Italiju na ovogodišnjoj eurovizijskoj pozornici u Švedskoj. Pobjedu je odnijela mlada pjevačica Angelina Mango sa živahnom pjesmom "La noia".

"Zahvaljujem se svima iz dubine srca na ovome. Hvala orkestru. Hvala mojoj mami i obitelji što ste došli", rekla je 22-godišnjakinja prilikom primanja nagrade. Iako je jedan od favorita bio i Mahmood, on je nakon posljednjeg glasanja publike završio tek na 6. mjestu i nije ni bio među finalnih pet izvođača.

Inače Angelina je kći poznatog talijanskog glazbenika Pina Manga, koji je preminuo 2014. godine i pjevačice Laure Valente. Angelina nije nepoznato ime u glazbi. S više od 11 milijuna streamova za pjesmu "Che t‘o dico a fa", talentirana pjevačica i autorica očito je osvojila mnoge. Njezin ljetni hit "Ci pensiamo domani" ne samo da je osigurao prestižno mjesto u Top 10 Airplay Radio Earone ljestvici, već je također sakupio impresivnih 36 milijuna pregleda na YouTubeu. Njezina pjesma i zarazni ritam "Ci pensiamo domani" postao je viralna senzacija na TikToku te Angelini osigurao status trendseterice u digitalnom svijetu.

Angelinina menadžerica je Marta Donà, jedna od najuspješnijih žena talijanske glazbene industrije koja je lani surađivala s pobjednikom Sanrema Marcom Mengonijem, ali i s bendom Måneskin koji je oduševio svijet.

Osim Italije, svog predstavnika izabrala je Latvija. Naime, na glazbenom izboru Supernova pobijedio je Dons, čije je pravo ime Artūrs Šingirejs, s baladom "Hollow". Na nacionalnom latvijskom izboru za Euroviziju natjecao se već dvaput - 2010. i 2014. godine, no nijednom nije pobijedio.

Također su svog predstavnika izabrali i Finci. U Nokia Areni u finskom Tampereu održano je finale Uuden Musiikin Kilpailua 2024. Dobitnicima su proglašeni glazbeni dvojac Windows95man s plesnom pjesmom "No Rules". "Sada mogu dijeliti svoju glazbu s još većom publikom, kao i širiti radosnu poruku pjesme "No Rules", rekao je nakon pobjede Keisteri jedan od članova skupine.

Linker
11. travanj 2024 16:25