medicinska drama

Nakon sedme sezone koja uskoro kreće, hvaljena serija "The Good Doctor" neće se više snimati

Serija je premijerno prikazana 2017. godine, a do danas je itekako popularna među gledateljima koji su zavoljeli pomalo neobičnog kirurga Shauna Murphyja kojeg odlično glumi Freddie Highmore.

Kako donosi Variety, sedma sezona poznate američke serije "The Good Doctor" bit će posljednja, a finalna sezona počet će s prikazivanjem na ABC-u 20. veljače. Serija je medicinska drama temeljena na istoimenoj južnokorejskoj seriji. U Americi je premijerno prikazana na kanalu ABC 2017. godine te je gotovo odmah postala izrazito popularna među gledateljima. Glavni lik je mladi kirurg Shaun Murphy, kojeg glumi Freddie Highmore, a najbolje ga pamtimo iz filma "Charlie i tvornica čokolade". Doktor Shaun je autističan genij koji stvari vidi drugačije od svojih kolega te uvijek uspije riješiti medicinski misterij. U rodnom Wyomingu imao je tešku prošlost pa se stoga odlučio preseliti u Kaliforniju i tamo se zaposlio u prestižnoj San Jose St. Bonaventure bolnici.

Za spomenutu ulogu, 2018. godine Freddie je bio nominiran za Zlatni globus za najboljeg televizijskog dramskog glumca. Iako mu je nagrada izmakla, gledatelji itekako vole seriju.

"Uloga doktora Shauna Murphyja je bila velika privilegija u mojoj karijeri. Zahvalan sam talentiranim i ljubaznim kolegama te piscima koji su omogućili da ova serija bude savršena", rekao je Highmore. Od serije su se također oprostili i producenti serije David Shore, Erin Gunn i Liz Feldman. "Jako smo ponosni na posao koji smo učinili. Radujemo se što ćemo našim dragim obožavateljima i talentiranim glumcima pružiti kraj serije kakav zaslužuju".

Službeni sinopsis za sedmu sezonu još uvijek nije objavljen, a s obzirom na to da u zadnjoj epizodi šeste Shaun dobije dijete sa suprugom Leom, nagađa se kako će se u posljednjim nastavcima fokusirati na njegovu ulogu kao oca.

Osim Highmorea, u novim nastavcima ćemo gledati Chuku Modu, Richarda Schiffa, Willa Yuna Leea, Fionu Gubelmann, Christinu Chang, Paige Spara, Briu Samone Henderson i Noaha Galvina. Svih šest sezona dostupne su na streaming platformama Netflix, Amazon Prime i Disney+.

Linker
16. ožujak 2024 22:10