INSTAGRAM
Kraj uspješne serije

Nesreća princeze Diane, vjenčanje Charlesa i Camille,... Što još donosi nova sezona "Krune"?

Službeni datum izlaska šeste sezone serije Kruna još nije objavljen, a ovo je sve što se do sad zna o posljednjim epizodama omiljene serije o kraljevskoj obitelji.

Službeni datum izlaska šeste sezone serije Kruna još nije objavljen, a ovo je sve što se do sad zna o posljednjim epizodama omiljene serije o kraljevskoj obitelji.

Nakon šest sezona u sedam godina tijekom kojih su se izmijenile tri postave glumaca, seriji Kruna bliži se kraj. Ove jeseni na Netflix stiže šesta i posljednja sezona uspješne serije koja prati živote članova britanske kraljevske obitelji, a iako točan datum još uvijek nije otkriven, iz ove streaming platforme potvrdili su što nas u njoj očekuje. Posljednja među informacijama koja najavljuje izlazak novih epizoda tako je pozvala na kraljevsko vjenčanje Charlesa i Camille, a zna se da će se u radnji dotaknuti i smrti princeze Diane.

Finalna sezona pratit će razdoblje od kraja devedesetih gdje nas je ostavila u petoj sezoni sve do ranih dvijetisućitih što potvrđuje da će se dobar dio ove sezone bazirati na tragičnoj pogibelji princeze Diane 1997. u Parizu te posljedicama tog događaja. Međutim, tvorci serije odlučili su da samu scenu prometne nesreće u kojoj je izgubila život neće prikazati. Umjesto toga najvjerojatnije ćemo vidjeti "auto koji nakon ponoći napušta The Ritz s paparazzima koji ga slijede te britanskog ambasadora u Francuskoj koji kreće u akciju s Ministarstvom vanjskih poslova te ustavne posljedice koje su uslijedile" rekao je izvor iz serije za Deadline prošle jeseni. Kako navodi isti izvor, strahovali su dolaska do ove točke u radnji serije. Također, iako još uvijek u javnost nije izašao trailer zna se da će se prikazati i dolazak princa Charlesa u Francusku kako bi Dianino tijelo ispratio u London te rasizam koji je Mohamed Al-Fayed doživio od francuskih vlasti kad je došao po svoga sina.

Obznanjeno je također da će ulogu Diane i dalje igrati Elizabeth Debicki, a sadašnjeg kralja, tadašnjeg princa Charlesa nastavlja glumiti Dominic West. Princa Williama u novoj će sezoni igrati dva glumca, Rufus Kampa koji će ga prikazivati u osjetljivim tinejdžerskim godinama dok se bori sa smrću majke te Ed McVey koji će utjeloviti princa Williama kao mladog muškarca dok se udvara budućoj Vojvotkinji od Cambridgea nakon što su se upoznali 2001. Što se tiče uloge Kate Middleton ona je pripala glumici Meg Bellamy, a ona mladog princa Harryja dopala je glumca Luthera Forda. Imelda Staunton ponovo će se pojaviti u ulozi kraljice Elizabete, Jonathan Pryce u ulozi njezinog supruga princa Philipa, a Claudia Harrison u ulozi princeze Anne. Upravo je ona za Variety otkrila da je scena vjenčanja Charlesa i Camille bila posljednja scena koju su snimili te da okuplja "čitavu obitelj".

Pitanje je samo kako će serija prikazati događaje povezane s ovim vjenčanjem te jesu li djeliće inspiracije preuzeli iz memoara princa Harryja. Naime, u "Rezervi" Harry navodi da su on i princ William molili oca da se ne ženi za Camillu: "Usprkos tome što smo ga Willy i ja nagovarali da to ne učini, tata je nastavio. Rukovali smo se s njime i poželjeli mu svako dobro. Razumjeli smo da će napokon biti sa ženom koju voli, koju je uvijek volio" napisao je Harry.

Linker
27. travanj 2024 00:50