Impresivne brojke

Netflixova nova serija oborila rekorde, nadmašila hit serije "Stranger Things" i "Wednesday"

Nova Netflixova serija adaptacija je istoimene mange i u svega pet dana od početka prikazivanja oborila impresivne rekorde prijašnjih uspješnica ove streaming platforme.

"One Piece" nova je Netflixova serija koja od premijere 31. kolovoza niže samo pozitivne komentare. O njezinoj uspješnosti dovoljno govori i činjenica da je, postavivši se na prvo mjesto Netflixove ljestvice najgledanijih serija u čak 84 zemlje, pomela konkurenciju koja je do sada držala rekorde.

Naime, dosadašnji rekorderi "Wednesday" i četvrta sezona serije "Stranger Things" u prvom su vikendu prikazivanja na vrh Top 10 ljestvice zasjeli u jednoj zemlji manje. Međutim, trenutni podaci govore da su ove dvije uspješnice i dalje najgledanije serije, ali ostaje vidjeti stvarno stanje kad izađu konkretne brojke gledanosti za "One Piece". U isto vrijeme, prema Rotten Tomatoesu novi Netflixov hit ima rezultat od 83% kroz 41 recenziju te 96% koji mu je dodijelila publika na osnovu više od 10 tisuća ocjena. Tome treba dodati i 8.5 ocjenu koju trenutno drži na IMDB stranici što je često vrlo snažan pokazatelj uspjeha među publikom.

Prva sezona "One Piece" serije koju čini osam epizoda adaptacija je istoimene mange u čijem je središtu Monkey D. Luffy kojeg glumi Iñaki Godoy. Ovaj mladi muškarac koji sanja postati kralj pirata okuplja ekipu budućih pirata i upušta se u avanturu pronalaska najvećeg blaga na svijetu pod nazivom "One Piece". Njegova moć je tijelo nalik gumi, a ekipa Pirata Slamnatih Šešira (Straw Hat Pirates crew) pomaže mu u pronalasku savršenog piratskog broda, nadmudrivanju neočekivanih protivnika i izbjegavanju pomorskih čuvara zakona One Piece svemira. Priča je to koja je u formi mange u 26 godina postojanja prodana u više od 516 milijuna primjeraka u 61 zemlji te je ranije prikazana i u formi animea te je prva ovakva uspješnica ove streaming platforme. Naime, Netflix je i ranije izbacivao sadržaj baziran na mangama i animeima, ali gledanost i rezultati nisu bili dobri. Tako je "Death Note" izašao bez puno pompe obožavatelja ovakvog sadržaja, a visokoprofilna adaptacija "Cowboy Bepop" ukinuta je nakon samo jedne sezone, stoga je ovo poprilično obećavajuć rezultat za Netflix i kreatore Stevena Maeda i Matta Owensa.

Linker
22. travanj 2024 06:08