Kraljevska obitelj

Nova ‘Kruna‘: Stiže serija o intrigantnoj prošlosti monegaške kraljevske obitelji

Kraljevska obitelj Monaka zaintrigirana je i očarana svojom bogatom povijesti i pričama svojih predaka, što su odlučili pretočiti u film i seriju.

TV serija o britanskoj kraljevskoj obitelji "Kruna" polučila je veliki uspjeh i sa šest sezona postala je jedna od gledanijih serija na Netflixu. Iako kraljevska obitelj nije bila presretna s načinom na koji je prikazana njihova povijest, sa svim skandalima i pikanterijama, serija im je donijela dodatnu popularnost kod javnosti. Takvoj popularnost nada se i monegaška kraljevska obitelj koji ozbiljno razmišlja o produkciji serije i filma koji će pratiti njihov bogatu obitelj.

Jedna, vrlo važna razlika je - kraljevska obitelj Monaka planira produkciju imati u svojim rukama, za razliku od Britanaca koji nisu imali utjecaja na osmišljavanje projekta. Radnja će pratiti povijest vladajuće obitelji Grimaldi, čiji su članovi princ Rainier III. i njegova supruga, glumica Grace Kelly kao i vladajući princ Albert II. i princeza Charlene. Produkciju čine sinovi princeze Caroline od Hanovera, odnosno unuci Grace Kelly: Andrea i Pierre Casiraghi te njegova supruga Beatrice Casiraghi.

image

Kraljevska obitelj Monaka

MARCO PIOVANOTTO/IPA-AGENCY NE/SHUTTERSTOCK MARCO PIOVANOTTO/IPA-AGENCY NE/SHUTTERSTOCK

Prije serije, obitelj planira snimiti film "Part I – The Rock" koji će uvesti gledateljstvo u povijest i začetke vladajuće obitelji. Radnja će se fokusirati na Grimaldijevo osvajanje Monaka u 13. stoljeću.

Dimitri Rassam, suprug Charlotte Casiraghi koja je kćer princeze Caroline, također je uključen u projekt. "Prava priča o osnutku Grimaldija od Monaka stara sedam stoljeća jedna je od zapanjujućih priča koju sam imao prilike otkriti, zahvaljujući Beatrice, Andreu i Pierru", kazao je i nadodao kako je mislio da je upoznat s pričom, no da je to samo mali dio puno veće i grandioznije priče. Obitelj, avantura, intriga imaju dobar potencijal za uspješnu filmsku priču.

image

Vjenčanje Grace Kelly i princa Rainiera

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Dio koji će svakako zainteresirati javnost je priča o ljubavi holivudske glumice Grace Kelly i princa Rainiera III, koji se zaljubio u glumicu dok je 1955. snimala film "To Catch a Thief". Samo godinu kasnije, vjenčali su se, a njihov brak okončala je njezina smrt 1982. godine. Osim ove, kraljevska obitelj sigurno skriva brojne intrigantne priče i skandale koje mogu ispričati - pitanje je samo koliko će toga ostati skriveno ili preoblikovano, s obzirom na to da sama kraljevska obitelj drži konce produkcije.

Linker
14. travanj 2024 00:31