SUPPLIED BY LMK/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA
omiljeni glazbenici

Od J.Lo do Bon Jovija: Ovo su biografski filmovi o slavnim umjetnicima koje jedva čekamo

Biografski, ali dokumentarni filmovi i serije nerijetko nas zaintrigiraju jer imamo priliku saznati više detalja i zanimljivosti o omiljenim glumcima ili glazbenicima, a mi smo izdvojili nekoliko uradaka koji su najavljeni za ovu godinu.

Biografski, ali dokumentarni filmovi i serije nerijetko nas zaintrigiraju jer imamo priliku saznati više detalja i zanimljivosti o omiljenim glumcima ili glazbenicima, a mi smo izdvojili nekoliko uradaka koji su najavljeni za ovu godinu.

U posljednje vrijeme sve nas više privlače dokumentarni filmovi i serije, ali i oni biografski uradci koju nam pružaju mogućnost da zavirimo u stvaran život poznatih glazbenika, glumaca, sportaša, političara... Nerijetko je riječ o temeljito razrađenom radnjom istinite priče omiljenih umjetnika. Nude nam uvid u njihov život te ih nerijetko nakon filma gledamo na drugačiji način nego prije. Tako su mnogi lani promijenili mišljenje o Pameli Anderson nakon dokumentarnog filma, ali i dodatno zavoljeli primjerice Davida Beckhama. Stoga smo izdvojili nekoliko dokumentarnih serija i biografskih filmova koji su najavljeni za ovu godinu.

Od ekskluzivnog uvida u život i karijeru jednog od najpopularnijih španjolskih pjevača svih vremena, operne dive koju je utjelovila Angelina Jolie, film o legendarnom pjevaču Bobu Marleyju koje je inspirirao mnoge pa do prerano preminule glazbenice vrhunskog glasa Amy Winehouse - donosimo dokumentarne serije i biografske filmove koje s nestrpljenjem očekujemo.

Julio Iglesias

Otac miljenika žena Enriquea Iglesiasa, španjolski pjevač Julio Iglesias pristao je da streaming platforma Netflix snimi dokumentarnu seriju o njegovom uzbudljivom životu. Dokumentarna serija donijet će prikaz njegovog puta do prvog glazbenika van engleskog područja koji se uspio probiti na američko i azijsko tržište. Serija će također prikazati i njegov jednako zanimljiv privatan život. Datum izlaska serije još nije poznat, ali njegovi vjerni obožavatelji ju s nestrpljenjem očekuju.

image

Streaming platforma Netflix snimat će dokumentarnu seriju o poznatom španjolskom pjevaču

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Bon Jovi

Na streaming platformu Hulu 26. travnja stiže dokumentaran serija "Thank You, Goodbye: The Bon Jovi Story" o legendarnom američkom rock bendu Bon Jovi. Dokumentarna serija prikazat će uspone i padove omiljenog benda, stvaranje njihovih najvećih hitova poput "You Give Love a Bad Name", "Bed Of Roses", "It‘s My Life" i brojnih drugih. "Thank You, Goodbye: The Bon Jovi Story" imat će četiri epizode, a u njima će se pojaviti bivši i sadašnji članovi benda. Osim o samom bendu, glazbenik Jon Bon Jovi pričat će sasvim iskreno o operaciji glasnica koja se dogodila prije više od godine dana te koje je posljedice takav zahvat imao za bend.

Bob Marley

"Bob Marley: One Love" biografski je film o legendarnom reggae pjevaču Bobu Marleyju, a u kinima je od 14. veljače. Biografski film prikazuje Marleyjev put u njegovoj glazbenoj karijeri. U nastanku filma sudjelovali su njegova supruga Rita Marley te sin Ziggy i kći Cedella gdje su pružili osoban uvid u život glazbene ikone. Uloga Boba Marleyja pripala je Kingsleyju Benu-Adiru, dok je Lashana Lynch utjelovila pjevačevu suprugu Ritu.

Jennifer Lopez

Multitalentirana glazbenica, glumica, plesačica i poduzetnica Jennifer Lopez snimila je autobiografski mjuzikl "This Is Me...Now: A Love Story" koji stiže 16. veljače na streaming platformu Amazon Prime. Mjuzikl megapopularne zvijezde govori o njezinim propalim brakovima s glazbenikom Marcom Anthonyjem, glumcima Crisom Juddom i Ojaniom Noaom. Također film govori o njezinoj vjeri u pravu ljubav i kako je napokon sreću pronašla s glumcem Benom Affleckom. Uz 54-godišnjakinju, u filmu će joj se pridružiti njezin suprug Ben Affleck, Sofia Vergara, Post Malone, Trevor Noah i Kim Petras. Također, na isti datum izlazi i Jenniferin deveti studijski album "This Is Me...Now".

Amy Winehouse

Biografski film "Back to Black" bavi se životom preminule glazbene zvijezde Amy Winehouse. Film će se fokusirati na njezin put do uspjeha, ali i privatni život, posebno na ljubavnu vezu s Blakeom Fielderom-Civilom, ali i njezin odnos s majkom Janis Winehouse. Legendarnu glazbenicu glumi Marisa Abela, glazbeničinog ljubavnog partnera Jack O‘Connell, a njezinu majku Ritu Lesley Manville. "Back to Black" u kinima dolazi 12. travnja, a nastao je pod redateljskom palicom Sam Taylor-Johnson, koja je radila na filmu "Fifty Shades of Grey".

Maria Callas

Jednu od najpoznatijih opernih pjevačica svih vremena Mariju Callas u biografskom filmu "Maria" glumi legendarna glumica Angelina Jolie. Radnja filma prati posljednje dane života operne dive u Parizu. Naime, Callas je preminula sama 16. rujna 1977. godine sa samo 53 godine od posljedica srčanog udara. Callas je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća punila novinske stupce, a njezina životna priča zanimljiva je i danas. Naime, tijekom života bila je ovisna o opijatima, a pred kraj smrti ovisila je o milosti sestre i posljednjeg ljubavnika kojeg nije podnosila.

Osim Jolie, u filmu će glumiti i Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee i Valeria Golino. Pablo Larraín redatelj je filma, a poznat je po uspješnim biografskim filmovima "Spencer" s Kristen Stewart u ulozi Diane i "Jackie" gdje je prvu damu SAD-a Jackie Kennedy igrala Natalie Portman. Datum izlaska filma još nije poznat, ali se očekuje krajem 2024. godine.

Linker
26. travanj 2024 14:28