PAMELA: A LOVE STORY

Osam najšokantnijih otkrića iz Netflixovog dokumentarca o Pameli Anderson

U dokumentarcu koji je izašao ovog utorka iz prve ruke doznajemo dosad nepoznate detalje Pamelinog djetinjstva, puta do slave i svakodnevnog života.

Prošle se godine ikona 90-ih Pamela Anderson pridružila podužem popisu zvijezda koje su bez svog pristanka postale temom filma ili serije. U razgovoru za Variety, glumica je seriju Pam i Tommy, koja je rekreirala trenutke iz njezinog braka s Tommyjem Leejem za vrijeme skandala s ukradenom snimkom seksa, nazvala "razornom". Pamelinu životnu priču tijekom cijele njezine karijere pričali su drugi, a Netflixovim dokumentarcem Pamela: A Love Story Anderson je napokon preuzela kontrolu nad vlastitim narativom.

image

Anderson na premijeri dokumentarca

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U dokumentarcu koji je izašao ovog utorka iz prve ruke doznajemo dosad nepoznate detalje Pamelinog djetinjstva, puta do slave i svakodnevnog života, a mi vam donosimo osam najzanimljivijih otkrića.

1. Dadilja ju je zlostavljala

Pamela je ispričala kako ju je dadilja iz djetinjstva godinama zlostavljala, no njezini roditelji nisu ništa sumnjali. Željela je zaštititi svog brata od iste sudbine pa je odlučila da mora ubiti dadilju.

"Zlostavljanje je trajalo tri ili četiri godine. Pokušala sam je ubosti u srce kemijskom", ispričala je glumica.

Otkrila je i kako je imala veliku grižnju savjesti kada je dadilja bizarnom igrom sudbine poginula u prometnoj nesreći, dan nakon što joj je Pamela rekla da želi njezinu smrt. "Mislila sam da sam je ubila svojim čarobnim umom", prisjetila se.

image

Pamela u filmu "Barb Wire"

IFA FILM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

2. Silovao ju je 25-godišnjak kada je imala samo 12 godina

Anderson je opisala kako ju je odrasli muškarac silovao u kući prijateljice kada je imala samo 12 godina. Napad je započeo rekavši da će je izmasirati, a Pamela je nakon toga imala osjećaj da joj je taj događaj ostao "tetoviran na čelu" i da svi znaju što se dogodilo.

image

U seriji "Baywatch" koja ju je lansirala među zvijezde

COLLECTION CHRISTOPHEL/AFP/PROFIMEDIA

3. Ima dugu povijest toksičnih odnosa

Pamelin otac Barry Anderson u njezinom je rodnom mjestu bio na glasu kao "zločesti dečko", ispričala je Pamela. Bio je alkoholičar i često se svađao s njezinom majkom, a Pamela je kao djevojčica svjedočila obiteljskom nasilju i kaže kako se to kasnije odrazilo na njezine odnose s muškarcima.

"Od početka su me privlačile različite vrste negativaca", rekla je i prisjetila se svog bivšeg dečka koji ju je pokušavao pregaziti i izbaciti iz automobila u pokretu, kao i partnera koji ju je kontinuirano varao.

image

Podijelila je i svoje dnevničke zapise

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

4. U Playboyu se osjećala "prosječnom"

U filmu je Pamela podijelila svoje dnevničke zapise iz cijele karijere, a u jednom od njih opisuje kako se na početku karijere osjećala "prosječnom" kada je bila okružena drugim ženama iz Playboya. "Osjećam se blagoslovljeno i posramljeno u isto vrijeme, što ja radim ovdje?", pitala se tada.

5. Tvrdi da je dobila prilično zanimljivu ponudu od Sylvestera Stallonea

Prema Pamelinim riječima, slavni glumac ponudio joj je stan i Porsche kako bi postala "njegova djevojka broj jedan". Zbog te je izjave Anderson posumnjala da u njegovom životu postoje još neke djevojke, a s obzirom na to da je tražila pravu ljubav, odbila ga je. Stallone joj je navodno rekao da je to najbolja ponuda koju će dobiti u Hollywoodu, no ona je ostala pri svome. Glumac je u međuvremenu demantirao ovaj navod.

image

U filmu priznaje sinu da nije preboljela Tommyja

ENTERTAINMENT PICTURES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

6. Odvjetnici su je ponižavali za vrijeme skandala sa snimkom seksa

Glumica se prisjetila mučnog iskustva traženja pravnog savjetnika nakon što je u javnost procurila njezina snimka seksa s Tommyjem Leejem. Ispričala je da se osjećala poniženo kada su joj odvjetnici rekli da nema pravo na privatnost zbog javnog rada u Playboyu. Ističe kako su se vodili pretpostavkom da joj odgovara da se njezino golo tijelo emitira na bilo koji način, čak i protiv njezine volje.

"Playboy je bio osnažujući, za razliku od ovog slučaja koji mi je bio poput silovanja", naglasila je.

image

Kaže kako je znala da će ukradena snimka seksa biti kobna za njezinu karijeru

ENTERTAINMENT PICTURES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

7. Prozvala je seksizam koju ju je koštao karijere

Tretman žena i muškaraca u Hollywoodu jako se razlikuje, a Pamela u filmu otvoreno govori o tome kako je ta nejednakost utjecala na njezinu karijeru nakon što je snimka seksa procurila.

"Za mene je to bilo drugačije nego za Tommyja. On je rock zvijezda, sve to doprinosi njegovom otkačenom imidžu. A ja sam u tom trenutku znala da je moja karijera gotova", rekla je.

8. Nakon svih godina, i dalje je zaljubljena u Tommyja Leeja

U dokumentarcu se Anderson osvrnula i na svoj brak s Danom Hayhurstom, koji se raspao u siječnju 2022. nakon manje od dvije godine. Gledajući stare snimke iz braka s Tommyjem Leejem, Pamela je priznala sinu Brendonu kako sumnja da će se ikada moći zaljubiti u ikog drugog.

"Stvarno sam voljela tvog tatu iz svih pravih razloga i mislim da nisam voljela nikoga drugoga. Sje*ano je", priznala je, dodavši kako se i dalje trudi preboljeti kraj njihovog braka.

Naime, 1998. bubnjar je optužen za kazneno djelo zlostavljanja supružnika nakon što je napao Pamelu dok je držala njihova sina i osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Linker
23. travanj 2024 21:31