Ne staje

Oskarovka nastavlja u velikom stilu: Michelle Yeoh u novoj seriji kao boginja milosrđa

Michelle Yeoh još će se jednom pojaviti u ulozi junakinje veće od života, kakve joj odlično pristaju.

Oskarovka Michelle Yeoh ponovo leti zrakom, istražuje različite dimenzije i izvodi čudesa, ovoga puta u televizijskom projektu, novoj seriji produkcijske kuće Disney+ "American Born Chinese". Serija se temelji na popularnom istoimenom stripu autora Genea Luena Yanga, a radnja se vrti oko Jin Wanga, američkog tinejdžera kineskih korijena koji nastoji ući u nogometni tim i tako podići svoj "društveni status", sve kako bi impresionirao djevojku koja mu se sviđa. Planovi mu se poremete kad dobije zadatak pomagati kineskom učeniku koji je stigao na razmjenu, no ispada da taj nije ono za što se predstavlja i Jin biva uvučen u sukob božanstava.

Zabavna serija za tinejdžere, ali i sve ostale, progovorit će na atraktivan način o identitetu, obitelji, životnim vrijednostima. Ima osam epizoda ispunjenih napetim akcijskim scenama u kojima ćemo vidjeti puno kung fua, a bit će dostupna ekskluzivno na platformi Disney+ od 24. svibnja. Jina glumi mladi Ben Wang, a u ulozi Guanyin, boginje milosrđa, gledat ćemo upravo Michelle, još jednom u ulozi junakinje veće od života, kakve joj odlično pristaju. Tko nije zapazio Michelle Yeoh u ranim borilačkim filmovima s Jackiejem Chanom i Jetom Lijem, morao ju je uočiti i zapamtiti u legendarnom "Tigru i zmaju" Anga Leeja, snimljenom 2000. godine. Prava je kruna njezinog rada Oscar koji je ove godine osvojila za glavnu žensku ulogu u filmu "Sve u isto vrijeme" koji se neočekivano prometnuo u senzaciju. Bio je to prvi Oscar za glavnu ulogu za Azijatkinju i prvi uopće za osobu iz Malezije, otkud Michelle potječe, čime je nadahnula milijune ljudi i učinila ih ponosnima.

U "Amerikancu kineskog porijekla" s njom glume i Ke Huy Quan, Stephanie Hsu i James Hong koje smo također gledali u "Sve u isto vrijeme". Šezdesetogodišnja Yeoh i ne pomišlja spavati na lovorikama – vraća se franšizi "Star Trek" ulogom Philippe Georgiou, članice supertajne obavještajne agencije u specijalnom filmskom izdanju "Section 31", a kroz idućih pet godina gledat ćemo i je kao dr. Karinu Mogue u trećem, četvrtom i petom nastavku Avatara.

Linker
24. travanj 2024 04:50