IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA
NA LISTI ZA GLEDANJE

Ovo je popis najpopularnijih filmova i serija u 2023. godini

Ako ne želite propustiti koji dobar naslov, u nastavku pogledajte što je na listu stavio najpopularniji izvor informacija o filmovima, emisijama, serijama - IMDb.

Ako ne želite propustiti koji dobar naslov, u nastavku pogledajte što je na listu stavio najpopularniji izvor informacija o filmovima, emisijama, serijama - IMDb.

Stranica IMDb, najpopularniji i najvjerodostojniji izvor informacija o filmovima, emisijama, serijama i slavnim osobama, objavila je popis deset najpopularnijih filmova i serija u 2023. godini. Inače, rezultati se ne temelje na recenzijama profesionalnih kritičara ili prodaji na kino blagajnama, nego pregledima na stranici koja mjesečno ima više od 250 milijuna posjetitelja. "Oppenheimer" s genijalnim Cillianom Murphyjem u glavnoj ulozi na vrhu je popisa najpopularnijih filmova, dok prvo mjesto na listi najboljih serija zauzima post-apokaliptična drama "The Last of Us", u kojoj je glumac Pedro Pascal oduševio u ulozi Joela Millera pa ga tako jedva čekamo vidjeti u nadolazećim filmovima "Gladiator 2" i "Drive-Away Dolls". Ako ne želite propustiti koji dobar film ili seriju iz 2023. ovo je lista koju trebate provjeriti.

Top filmovi

Oppenheimer


Najpopularniji film godine u središte priče stavlja američkog Prometeja - fizičara Roberta Oppenheimera - koji je bio ključna osoba u stvaranju prve atomske bombe koja je naposljetku bačena na Hirošimu i Nagasaki tijekom Drugog svjetskog rata. Redatelj Christopher Nolan okupio je odličnu glumačku postavu koju čine Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon i drugi.


Barbie


Ispostavlja se da svijet nije toliko ružičast koliko je Barbie mislila, sve ovisi o čijoj se perspektivi radi. Barbie je do sada imala brojne animirane filmove, ali ovaj filmski hit redateljice Grete Gerwig o kojem bruji cijeli svijet nešto je sasvim posebno. U glavnim ulogama našli su se Margot Robbie i Ryan Gosling koji su oduševili svojom suradnjom, a briljirao je i ostatak glumačke ekipe.

Guardians of the Galaxy Vol. 3


U Marvelovom filmu Peter Quill, još uvijek izbezumljen gubitkom Gamore, mora okupiti Čuvare galaksije kako bi obranio svemir. Kao i prva dva dijela, i ovaj je film nastao pod režiserskom palicom James Gunna, a u glavnim ulogama gledamo već poznata lica, među kojima su Chris Pratt i Bradley Copper.

The Little Mermaid


Film Mala sirena je remake animiranog glazbenog klasika studija Disney koji je i nagrađen Oscarom. Redatelj filma je Rob Marshall, a glumačka ekipa obuhvaća Halle Bailey kao Ariel, Jonaha Hauer-Kinga i Melissu McCarthy.

John Wick: Chapter 4


Radnja novog filma odvija se diljem svijeta i donosi precizno-koreografiranu akciju posebne vrste. U potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledatelje u New York, Pariz, Osaku i Berlin. Vječito popularni Keanu Reeves utjelovio je glavnog lika John Wicka, film je režirao Chad Stahelski.

The Super Mario Bros. Movie


Iz Nintenda i Illuminationa došao je animirani film inspiriran svijetom iz popularne igrice. Super Mario Bros. Film su producirali osnivač i izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri i Shigeru Miyamoto iz Nintenda. S obzirom na to koliko veliku bazu obožavatelja Super Mario ima, ne čudi da je film zauzeo mjesto na listi.

Five Nights at Freddy’s


Adaptacija jedne od najpopularnijih horor franšiza video igara proteklog desetljeća, koja ima vojsku odanih fanova iza sebe, sa sobom donosi teror u obliku animatroničnog medvjeda, zeca, pileta i lisca. Five Nights at Freddy’s prati Mikea koji se zaposlio kao noćni zaštitar u napuštenom tematskom restoranu: Freddy Fazbear’s Pizzeria. Film je režirala Emma Tammi, a među glumcima su se našli Josh Hutcherson, Piper Rubio, Elizabeth Lail i drugi.

Spider-Man: Across the Spider-Verse


Nakon ujedinjenja s Gwen Stacy, Brooklynov prijateljski nastrojeni Spider-Man Miles Morales katapultira se preko Multiverzuma, gdje susreće tim Spider-ljudi zaduženih za zaštitu njegovog postojanja. Film su napisali Phil Lord, Christopher Miller i Dave Callaham, dok su se u ulozi režisera našli Joaquim Dos Santos, Kemp Powers i Justin K. Thompson.

Killers of the Flower Moon


Kultni američki redatelj Martin Scorseseu u svom je novom filmu “Killers of the Flower Moon” okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro. Film je napravljen prema istinitoj priči te prati seriju ubojstava unutar indijanskog plemena Osage u Oklahomi 1920-ih godina.

The Flash


Omiljeni član Lige pravde, The Flash, dobio je svoj prvi samostalni film. U filmu redatelja Andyja Muschiettija, Barry Allen koristi supermoći za putovanje kroz vrijeme kako bi promijenio događaje iz svoje prošlosti, no to dovodi do neželjenih posljedica. Flasha glumi Ezra Miller, a pojavljuje se i za neke najbolji Batman svih vremena – Michael Keaton.

Top serije

The Last of Us


U adaptaciji popularne video igre pratimo Joela Millera i Ellie Williams kako pokušavaju preživjeti u svijetu zahvaćenom globalnom pandemijom. Autori HBO-ove serije su Neil Druckmann i Craig Mazin, a odlična glumačka postava uključuje popularnog Pedra Pascala i Bellu Ramsey koja se iskazala i u seriji Game of Thrones.

Ahsoka


Radnja serije platforme Disney+ o omiljenoj Jedi ratnice smještena je u svemiru Star Warsa, a odvija se odmah nakon pada Carstva i prati njene avanture dok istražuje nadolazeću prijetnju već ranjivoj galaksiji. Autor serije je Dave Filoni, a Ahsoku je utjelovila Rosario Dawson.

Succession


Nagrađivana serija Succession prati život bogate obitelj koja drži jednu od najvećih medijskih kuća na svijetu. Sa zadnjom sezonom koja je izašla 2023. godine serija se upisala u sam vrh najboljeg TV sadržaja koji dolazi iz produkcije HBO-a, pa tako ne iznenađuje da se našla i na IMDb-ovoj listi. Autor serije je Jesse Armstrong, a glumačku postavu čine Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin i drugi.

Black Mirror


Serija koja problematizira odnos čovjeka i tehnologije kroz distopijske prikaze visokotehnološkog društva oduševljava nas već dugi niz godina. Autor serije je Charlie Brooker, a u novoj, šestoj sezoni koja je izašla 2023. godine na platformi Netflix pojavljuju se mnoga poznata lica. Glumačku ekipu predvode Salma Hayek i Aaron Paul, a tu su i Josh Hartnett, Michael Cera, Rory Culkin i Zazie Beetz.

The Mandalorian


Još jedna serija čija se radnja odvija u svemiru Star Warsa dospjela je na listu. Događaji unutar serije odvijaju se oko pet godina nakon onih radnje u filmu Povratak Jedija i 25 godina prije onih u Sila se budi. Protagonist je Din Djarin, mandalorski lovac na glave koji djeluje izvan granica Nove Republike. Autor serije je Jon Favreau, a među glumcima našli su se popularni Pedro Pascal te Chris Bartlett, Katee Sackhoff, Carl Weathers i drugi. Serija je dostupna na streaming platformi Disney+.

One Piece


Netflixova One Piece serija adaptacija je najpopularnije mange na svijetu koju potpisuje Eiichiro Oda. U središtu radnje je mladi kapetan Luffy koji sa svojom posadom kreće na put kako bi pronašao mitsko blago „One Piece” i postao kraljem pirata. Autori serije su Steven Maeda i Matt Owens, a poznate likove su utjelovili Iñaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu, Jeff Ward, Taz Skylar i drugi.

The Fall of the House of Usher


Netflixova serija "The Fall of the House of Usher" autora Mikea Flanagana, predstavlja intrigantnu adaptaciju Edgara Allana Poea. Radnja prati nemilosrdnog brata i sestru, izvršne direktore korumpirane farmaceutske tvrtke koji grabe bogatstvo i grade moćnu obiteljsku dinastiju. Međutim, obitelj počinje propadati kada njihovi nasljednici počnu misteriozno umirati na brutalan način. Među glavnim zvijezdama našli su se Carla Gugino, Bruce Greenwood, Mary McDonnell i drugi.

Ted Lasso


Ova humoristična serija streaming platforme Apple TV+ dobila je brojne nagrade Emmy. Serija prati Amerikanca koji slučajno postaje trener engleske nogometne momčadi iako o nogometu kao sportu ne zna mnogo. Autori serije su Brendan Hunt, Joe Kelly i Bill Lawrence, a Jason Sudeikis našao se u ulozi koproducenta, koautora i glavnog glumca.

The Bear


Poznata serija prati uspješnog mladog kuhara Carmyja koji pokušava unaprijediti obiteljski posao. Nakon što mu brat počini samoubojstvo, on napušta posao u Michelinovom restoranu i dolazi u Chicago preuzeti lokal, pokriti bratove dugove, ali i suočiti se sa svojim traumama iz djetinjstva. Serija autora Christophera Storera postigla je ogroman uspjeh za televizijsku mrežu FX, a nakon toga u 2022. godini otkupio ju je streaming servis Hulu. U glavnoj ulozi se našao Jeremy Allen White, a uz njega glumačku postavu čine Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Lionel Boyce i drugi.

Gen V


Amazonov spin-off serije The Boys prati grupu mladih superheroja koji pohađaju Godolkin, ekskluzivno sveučilište za superjunake koje vodi Vought International, korporacija koja je odgovorna za stvaranje najvećih superjunaka na svijetu. Autori serije su Evan Goldberg, Eric Kripke i Craig Rosenberg, dok su likove utjelovili Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizze Broadway, Shelley Conn, Maddie Phillips i drugi.

Linker
26. travanj 2024 00:26