‘Budala ja‘

Premijera spota ToMa: ‘Najbudalastije što sam napravio jest to što sam napisao ovu pjesmu‘

Plesna i zarazna pop pjesma iz pera mladog kantautora ima jednako veseli spot, kojeg premijerno pogledajte na Gloria.hr.

Da nam jesen bude vesela i plesna pobrinuo se ToMa, koji upravo predstavlja funky pjesmu, vrckastog imena Budala ja. Spot premijerno pogledajte na Gloria.hr, a mladi kantautor nam je objasnio odakle inspiracija, odnosno zašto je baš on - budala.

"Ja sam karakterno jedna budalica, ajmo to tako slatko reći. Nikad nisam volio ozbiljnost, pretjeranu odraslost u ljudima i mislim da sam budala prosto jer sa svoje 24 godine i dalje živim kao da imam 15", kaže nam ToMa, za one koji ne znaju puno ime mu je Tomislav Marić.

Za novu pjesmu napisao je i stihove i glazbu, a aranžman je djelo Ivana Pešuta.

"Najbudalastije što sam napravio jest to što sam napisao pjesmu koja se zove Budala ja, i sad me apsolutno svaka osoba zove budalom. Pa možda bih svoj bend trebao nazvati ToMa i Budale", šali se ToMa. Ovaj mladi kantautor na sceni je prisutan četiri godine, prvu pjesmu Ljubiš ali ne voliš, objavio je 2018., a šira publika mogla ga je upoznati na Dori 2021. na kojoj je pjevao pjesmu Ocean of love. Da mu pjevanje na engleskom itekako ide, dokazao je i sudjelovanjem na legendarnom The Voice UK, na koji je pozvan, odnosno direktno je prošao u drugi predizborni krug u konkurenciji od 200 tisuća prijavljenih, prošlo je samo tri i pol tisuće kandidata.

Otkrio nam je da ovih dana, osim što predstavlja novu pjesmu, nije u Engleskoj, baš zbog svoje - budalaste naravi. "Sad sam trebao biti u Londonu s prijateljima. Taj put planiramo mjesecima. I radujemo se mjesecima. I drago mi je da moji prijatelji sad uživaju u Londonu dok ja sjedim u Zagrebu. Pitate se zašto? Ja sam jučer shvatio da nemam putovnicu i da neću s njima u London. Pa sam u međuvremenu napravio žurnu putovnicu, bookirao novi let pa ću im se pridružiti naknadno.. Malo budalasto.. Ali, bar ću po nečemu pamtiti ovaj odlazak u London..", dodao je ToMa još jednu anegdotu u svoj ‘najbudalastiji‘ folder.

image

ToMa je objavio spot za pjesmu ‘Budala ja‘

MISLAV ZABAROVIC
image

U spotu s njim plešu djevojke iz Plesnog studija Korak

MISLAV ZABAROVIC

"Znate ono što je popularno poznato kao filter za ljude - znati kad, kome i što treba reći? E, pa ja ne znam. Po staroj narodnoj izreci ja sam vam jedan od onih kojima je jezik brži od pameti. I nerijetko izletim pred ljudima s nekim pitanjima i stvarima koje bi trebalo možda prvo promisliti i u glavi sastaviti", otkrio nam je ToMa, ali isto tako, otkrio je brojne ljude koji i vole takvo ponašanje i iskrenost.

Kaže da bi osoba zapravo trebala živjeti u "sivoj zoni između pametan sam i budala sam", iako treba u životu biti ozbiljan i odgovoran, taj segment "budale" po njemu je itekako bitan da bi čovjek izdržao tempo kojim se živi. "Nekima je ispušni ventil film, dolazak u grad, druženje s prijateljima, a meni je smijeh - a on dolazi iz tog budalastog dijela mene. Tako da savjet svima, dva puta dnevno prije obroka budite malo budalasti. U slučaju nuspojava ili ostalih pitanja obratite se svom liječniku ili ljekarniku", savjetovao je ToMa.

image

Spot premijerno pogledajte na Gloria.hr

MISLAV ZABAROVIC

Osim glazbene karijere ToMa je i radijski voditelj, osim toga vlasnik je smeđeg pojasa u karateu, u bogatoj sportskoj karijeri trenirao je judo, košarku, nogomet, a bio je čak i odbojkaški trener. Strastveni je obožavatelj Harryja Pottera, a trenirao je i latinoameričke plesove. Osim što se to može vidjeti po plesu u spotu, sada su brzi ritmovi našli mjesto i u njegovim pjesmama, no nije uvijek bilo tako.

Kao glazbene uzore navodi Sama Smitha, Justina Timberlakea, Georgea Michaela i Eltona Johna.

image
MISLAV ZABAROVIC

"Do sada sam imao problem pisati brze pjesme. Uvijek sam volio balade i emotivne istupe, a morao sam se malo natjerati da se okušam u pisanju bržih ritmova i rima. I zapravo je Budala ja pjesma koja je meni trebala biti prva lekcija u pisanju neke drugačije glazbe, a ispala je sve samo ne drugačija. Ispala baš moja. Pokazala mi je da mi je zapravo As u rukavu brži ritam, ples, zabava. U krajnju ruku ja i jesam veseljak, pa nema smisla pokušavati ljude rasplakati pjesmama kad ih mogu nasmijati", objašnjava.

Videospot za pjesmu Budala ja režirao je Andrija Jurčević, ToMin stalni suradnik, koji je zaslužan za gotovo svaki njegov spot. Posebnu ulogu u imaju cure iz Plesnog studija Korak, poznate po svom nastupu u Supertalentu, kao i koreografkinja Magdalena Katić. Njihov doprinos spotu i cijelom vizualu dao je posebnu prepoznatljivost.

image
MISLAV ZABAROVIC
Linker
19. travanj 2024 23:33