NZ/CHRISTOPHEL COLLECTION/PROFIMEDIA
Šest favorita

"Sam u kući" nije jedini, ovi božićni klasici uveseljavaju nas iz godine u godinu

Od filmskog serijala "Sam u kući" do nezaboravnog "Grincha" – pogledajte u nastavku kojim se iznova filmovima vraćamo svake godine.

Od filmskog serijala "Sam u kući" do nezaboravnog "Grincha" – pogledajte u nastavku kojim se iznova filmovima vraćamo svake godine.

Božićni su filmovi uvijek jedna od stvari bez kojih je blagdansko razdoblje nezamislivo. Na kraju krajeva, što dočarava božićni duh bolje od uobičajenih klasika kojima se iznova vraćamo iz godine u godinu? Iako smo scene ovih filmova pogledali toliko puta da ih znamo napamet, oni će se i ove godine naći na našem popisu jer, jednostavno, bez njih Božić nije Božić. Nema ljepšega doli uživati u filmu ispod tople dekice, u prostoru ukrašenom lampicama, uz ukusne zalogaje i topli napitak. U blagdanskom razdoblju, to je neizostavan dio tjednog rituala opuštanja i druženja s najbližima.

Upravo zbog toga, donosimo vam popis zimskih favorita koji će vas i ove godine uvesti u pravo blagdansko raspoloženje. Bilo da je vaš izbor animirani film ili pak romantična komedija, sigurno ćete uživati u svakom od ovih naslova.

"Sam u kući"

Vragolasti i snalažljivi dječak Kevin neizbježan je filmski junak svakog Božića. Iako svaku scenu iz svakog filma znamo napamet, ovaj filmski serijal postao je dijelom tradicije pa mu se svake godine uvijek iznova obradujemo. Kao što i sami znate, serijal ima pet dijelova, a RTL je ove godine pripremio maraton koji je započeo 26. studenog s filmom „Sam u kući 5”, a trajat će sve do 24. prosinca, kada ćemo gledati svima dobro poznati prvi dio u kojem je Macaulay Culkin odigrao ulogu svoje karijere. Osim na RTL-u, filmove možete pogledati i na streaming platformi Disney+.

"Zapravo ljubav"

"Zapravo ljubav" je božićna romantična komedija iz 2003. godine koju je napisao i režirao Richard Curtis. Film odiše humorom, toplinom i optimizmom pa je već dugi niz godina na popisu božićnih favorita. U filmu se kroz devet različitih ljubavnih priča i niz likova čiji su životi međusobno isprepleteni prikazuje ljubav u svim njezinim oblicima. Ove ljubavne zavrzlame rock zvijezda, političara, kućnih pomoćnica svake godine nas ponovno čine prikovanima za male ekrane, a ove godine ih možemo gledati na platformi Netflix.

"Vilenjak"

Ova energična obiteljska komedija snimljena je 2003. godine pod redateljskom palicom Jona Favreaua. Film je popularnost stekao zbog američkog glumca Willa Ferrella koji se našao u ulozi najvećeg pomagača Djeda Mraza. Uz Ferrellovu duhovitu izvedbu, pažnju plijene i sheme boja te sanjivi prikazi New Yorka u zimskom ruhu. Film je trenutno dostupan na platformi HBO.

Ljubav i praznici

Ovaj šarmantan i topao božićni film nastao je 2006. godine. U glavnim ulogama našli su se Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law i Jack Black, a film je režirala Nancy Meyers. Radnja se vrti oko dvije žene koje prolaze kroz prekid i žele pobjeći od svega na nekoliko tjedana. Na kraju pronalaze jedna drugu preko interneta i odlučuju zamijeniti domove, pa tako jedna odlazi u malu kućicu u Engleskoj, a druga u otmjenu četvrt Los Angelesa. Film možete pogledati preko streaming platforme Netflix.

"Kako je Grinch ukrao Božić"

Božić sigurno ne bi bio potpun bez Grinchevog pokušaja da ga ukrade. Maštovita priča o ciničnom i šarmantnom mrgudu od 2000. godine budi emocije u nama. Film je čak zauzeo mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najunosniji božićni film svih vremena, a 2018. godine pobio je vlastiti rekord animiranom adaptacijom „Grinch” koja je zaradila preko 526 milijuna dolara. Oba filma možete pogledati na platformi Netflix.

"Obiteljski kamen"

Obiteljski kamen predstavlja spoj romantične komedije i obiteljske drame iz 2005. godine, a radnja se vrti oko poslovne žene s Manhattana, Meredith Morton, koja se prvi put pridružuje svom dečku na godišnjoj proslavi Božića njegove ekscentrične i otvorene obitelji. Tijekom filma razne tajne izlaze na vidjelo, a obitelj na zanimljiv način promišlja o svojim vrijednostima. U glavnim ulogama našli su se Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney, Luke Wilson i Diane Keaton, dok je film režirao i napisao Thomas Bezucha. Trenutno je dostupan na platformama Apple TV+ i Amazon Prime.

Linker
27. travanj 2024 05:27