Super Mario Bros

Senzacija u kinima: Film kojem se smiješi zarada od milijardu dolara

Film "Super Mario Bros" u samo 13 dana zaradio je više od 700 milijuna dolara.

"Super Mario Bros", film američkog filmskog studija Universal, Nitenda i Illuminationa postigao je nevjerojatan rezultat gledanosti i time oborio sve rekorde. Iako mu u samom početku kritika nije bila naklonjena, ovaj animirani film pravi je dokaz kako kritičari i nisu uvijek u pravu. Obožavatelji istoimene video igre "Super Mario", po kojoj je film i napravljen, znaju što Mario jest i očito je na kraju ispao onako kako je i trebao.

https://www.youtube.com/watch?v=TnGl01FkMMo

Obiteljski film vrhunskih vizuala privukao je gledatelje diljem svijeta, a ta računica se očitovala i na blagajnama. Naime, u samo 13 dana film je premašio vrtoglavu zaradu od 700 milijuna dolara te je za sada najveći hit ove godine u filmskoj industriji. Također, važno je napomenuti da je samo 12 holivudskih produkcija od početka pandemije uspjelo postići ovakav financijski rezultat. Analitičari nagađaju kako se Mariju uskoro smiješi zarada više od milijardu dolara, a prestigao je filmove kao što su "Uncharted", "Detective Pikachu", "Warcraft", "Sonic", "Frozen 2"...

Samo tijekom uskrsnog vikenda film je zaradio 146,5 milijuna dolara, a da su brojke senzacionalne složio se i analitičar David A Gross koji je kazao da je riječ o dosad najboljim rezultatima animiranog filma. Kao razlog tome navodi privlačenje različitih dobnih skupina, obitelji, mlađih i starijih generacija, s podjednakim brojem muškaraca i žena. Prema statistici bio je gledaniji i od filma "John Wick 4" tijekom uskrsnog vikenda za kanadsko i američko tržište, što je mnoge začudilo.

Linker
18. travanj 2024 15:05