Timothee Chalamet igra glavnu ulogu u biografskom filmu  ‘A Complete Unknown‘ o Bobu Dylanu

 CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
SKITA I SVIRA

Sliče li vam? Prvi pogled na slavnog glumca u ulozi skitnice s gitarom i budućeg nobelovca

Zvijezda hita "Wonka" Timothée Chalamet igra glavnu ulogu u biografskom filmu "A Complete Unknown" o Bobu Dylanu, čije je snimanje započelo u New Yorku.

Na prvi pogled, možda je i teško utvrditi što povezuje Timothéeja Chalameta, 28-godišnjeg talentiranog glumca, i 82-godišnjeg rokera Boba Dylana, jednog od najvećih i najznačajnijih živućih umjetnika na svijetu.

No, upravo je Timothée Chalamet izbor redatelja Jamesa Mangolda za glavnu ulogu u biografskom filmu "A Complete Unknown" o jedinom rokeru dobitniku Nobelove nagrade za književnost, čije je snimanje prošlog vikenda započelo u New Yorku.

Na prvim fotografijama sa seta Chalamet, koji se inače smatra ikonom stila, odjeven je u traperice, otrcanu jaknu, kapu i šal, a u ruci nosi kutiju s gitarom, te izgleda upravo onako kako je mlađahni Robert Allen Zimmerman, što je pravo ime Boba Dylana, izgledao kad se početkom 60-ih godina iz rodne Minnesote s usnom harmonikom i gitarom otisnuo u svijet i stigao u New York.

image

Timothee Chalamet potpuno se uživio u ulogu slavnog rokera

DIGGZY/SHUTTERSTOCK/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Taj izgled potpuno je u skladu sa stihovima pjesme “Like a Rolling Stone”, koja je 2010. izabrana za najbolju na rock’n’roll top-listi od 500 pjesama, a opisuje život skitnice. U međuvremenu je doživjela stotine obrada, a uz ostale otpjevali su je i David Bowie, Johnny Winter, Cher, Green Day, The Rolling Stones...

Slavni glazbenik je na glasu i kao strastveni ženskaroš, koji je u pojedinim razdobljima svog života istodobno održavao veze s čak pet različitih žena, a iz dva braka ima šestero djece i jedanaestero unučadi.

Usprkos tome život je podredio stvaralaštvu, ali nipošto nije podilazio publici niti mu je bila želja svidjeti se svakome. Dapače, Dylan već desetljećima ne komunicira s publikom, ne daje intervjue, a izjave daje na kapaljku. Nije se pojavio ni na dodjeli Nobelove nagrade za književnost u Stockholmu 10. prosinca 2016., a nagradu je prvi put kratko komentirao tek dva tjedna nakon što je objavljeno da je dobitnik.

image

Bob Dylan glumio je u vesternu ‘Pat Garrett i Billy The Kid‘

MGM/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Dylan inzistira na tajanstvenosti i anonimnosti te zaštiti svog privatnog života pa tako, primjerice, nitko, osim ljudi iz njegova najužeg kruga, sa sigurnošću ne može reći ni koja mu je adresa stanovanja otkako je prodao svoj posjed u Malibuu u Kaliforniji. Njegovi fanovi uvjereni su da većinu vremena provodi u nekom provincijskom motelu ili pak u škotskom dvorcu. No, to su sve ipak samo pretpostavke. Gotovo je posve izvjesno da se neće pojaviti na premijeri filma o svojim njujorškim godinama, a Chalamet vjerojatno nikad neće saznati što je Dylan mislio o toj njegovoj ulozi.

image

Timothee Chalamet na snimanju u New Yorku

DIGGZY/SHUTTERSTOCK/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Kako god, Chalametu će uloga Boba Dylana biti vjerojatno jedna od značajnijih u njegovoj već sad sjajnoj karijeri, kakvu Hollywood gotovo ne pamti od pojave Leonarda DiCaprija na filmskom platnu početkom devedesetih godina. Iza sebe već ima impresivnu filmografiju s više od 30 naslova i još više profesionalnih priznanja, a za potpunu profesionalnu afirmaciju nedostaje mu još samo zlatni kipić.

Linker
20. ožujak 2024 15:35