HBO
Zmajeva kuća 2

Stigao je teaser dugo iščekivanog spektakla: Pogledajte što nas čeka u nastavku "Zmajeve kuće"

Nastavak "Zmajeve kuće" donosi još krvaviji rat za prevlast, još više zmajeva i intriga, a prikazivanje novih osam epizoda očekuje se na ljeto 2024. godine.

Nastavak "Zmajeve kuće" donosi još krvaviji rat za prevlast, još više zmajeva i intriga, a prikazivanje novih osam epizoda očekuje se na ljeto 2024. godine.

Napeto iščekivanje koje prati najavljeni početak emitiranja druge sezone serije "Zmajeva kuća" nadmašuje čak i standarde HBO-a. Zato ne iznenađuje što su fanovi svijeta Westerosa oduševljeno dočekali objavu službenog teasera spektakla čije bi prikazivanje trebalo početi u ljeto 2024. godine. Prikazat će rasplamsavanje krvavog, bespoštednog rata zmajeva, bit će još više intriga, spektakularnih prizora bitaka, okršaja moćnih, krilatih stvorenja, ali i osobnih drama glavnih likova.

Dok se odvijaju scene intenzivne borbe - s impresivnom snimkom dvaju zmajeva koji se bore na plaži, Rhaenys Targaryen (Eve Best) govori: "Ne postoji rat tako odbojan bogovima kao rat između obitelji. Nijedan rat tako krvav kao rat između zmajeva".

Treba dodati kako se "Zmajeva kuća" temelji na romanima autora "Igre prijestolja" Georgea R.R. Martina, "Vatra i krv" i da je teaser predstavljen tijekom HBO-ovog panela CCXP23 u Sao Paulu u Brazilu. Tada je potvrđeno da će druga sezona serije imati osam epizoda i biti dostupna za streaming na Maxu sljedećeg ljeta.

image

Olivia Cooke ponavlja ulogu Alicent Hightower

ALBERTO RODRIGUEZ/SHUTTERSTOCK

S obzirom na to da je premijera prve sezone imala veći broj gledatelja od bilo koje nove, originalne serije u povijesti HBO-a i postala najuspješnija premijera serije diljem SAD-a, Latinske Amerike i Europe - od početka prikazivanja druge sezone očekuje se, u najmanju ruku, jednak interes. Poznato je kako je "Zmajeva kuća" praćenjem nadmašila dotad nenadmašnu osmu sezonu "Igre prijestolja" i postala najgledaniji HBO-ov naslov na streaming servisu u Latinskoj Americi, jugoistočnoj Aziji, Hong Kongu te na Tajvanu. Naime, svaka epizoda "Zmajeve kuće" ima, samo u Americi, u prosjeku 29 milijuna gledatelja.

image

Eve Best poznata je po ulozi Rhaenys Velaryon

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Svi jedva čekaju povratak zvijezdi Matta Smitha, Olivije Cooke, Emme D‘Arcy, Eve Best, Stevea Toussainta, Fabiena Frankela, Ewana Mitchella, Toma Glynn-Carneya, Sonoye Mizuno te Rhysa Ifansua. Pridružit će im se i nova lica: Abubakar Salim u ulozi Alyna iz Hulla, Gayle Rankin kao Alys Rivers, Freddie Fox koji tumači ulogu Ser Gwaynea Hightowera i Simon Russell Beale kao Ser Simon Strong, otkriva Variety. Sudeći po teaseru, nova sezona daje naslutiti da stiže spektakl koji bi mogao nadmašiti dosad viđeno iz svijeta Westerosa.

Linker
28. travanj 2024 17:36