MOSS&FREUD

Stiže film o odnosu Kate Moss i slikara koji je naslikao njen akt, poznato i tko će je glumiti

Britanska manekenka izvršna je producentica filma koji prati njezino neobično prijateljstvo s Lucianom Freudom, umjetnikom čija su specijalnost aktovi.

Nadolazeći film "Moss & Freud", koji prati poseban odnos ikone 90-ih Kate Moss i slikara Luciana Freuda, pronašao je svoju glavnu zvijezdu. U pitanju je britanska glumica Ellie Bamber, a izbor je uz redatelja Jamesa Lucasa odobrila i sama Moss, koja je izvršna producentica filma.

"Budući da je ovo moja osobna priča, bilo je bitno da budem uključena s Jamesom u sve aspekte kako se projekt razvijao. Oduševljena sam nedavnim odabirom glumaca i uzbuđena što će se film uskoro početi snimati, jedva čekam da ga pogledam", izjavila je legendarna manekenka.

image

Ellie Bamber

LAURENTVU/SIPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bamber je Britancima poznata po ulogama u serijama "The Serpent" i "Willow", a uz nju će se u ulozi Freuda pojaviti Derek Jacobi, koji jako nalikuje pokojnom umjetniku.

Inače, Lucian Freud bio je unuk slavnog psihologa Sigmunda Freuda, najpoznatiji po svojim slikama aktova u neseksualnim pozama. Sprijateljio se s Moss nakon što je manekenka izjavila kako joj je poziranje Freudu jedna od rijetkih neostvarenih želja. Iako nije imao običaj slikati poznate, slavno izjavivši kako im je "izrasla druga koža jer ih ljudi toliko gledaju", u slučaju Moss napravio je iznimku.

Tada trudna Kate pozirala mu je devet mjeseci sedam dana u tjednu, od 19 sati do 2 sata ujutro. Moss i Freud naizgled potječu iz različitih svjetova i u mnogočemu su se razilazili, no s vremenom su shvatili kako su ustvari "srodne duše" te su mnogo toga naučili jedno od drugog za vrijeme cijelog procesa.

image

"Goli Portret 2002"

JIM WATSON/AFP/PROFIMEDIA

Slika, koja je dobila naziv "Goli portret 2002", prodan je na 2005. godine na aukciji za oko pet milijuna dolara te je trenutačno u vlasništvu jednog američkog kolekcionara.

Gostujući na BBC Radiju 4 Moss se prisjetila iskustva, otkrivši da je umjetnik urezao tetovažu ptice u njezino bedro, no kako crtež sada izgleda "poput proširene vene".

"I dalje sam vjerojatno jedina živuća osoba s Lucianom Freudom na bedru", izjavila je Kate.

Linker
16. travanj 2024 19:50