Palača

Stiže novi hit producenata ‘Nasljeđa‘: Pogledajte Kate Winslet u ulozi autoritarne državnice

Serija će se baviti događajima unutar godine dana u kojoj je nedemokratski režim uzdrman i počinje se urušavati.

HBO je objavio prve snimke glumice Kate Winslet iz nadolazeće serije „Palača” ("The Palace"). Slavnu 47-godišnju glumicu možemo vidjeti u plavom odijelu sa zlatnim vezom na reverima, kosa joj je podignuta i strogo začešljana, a strog joj je i izraz lica dok sjedi za golemim državničkim stolom u golemoj dvorani diktatorskog stila okružena zastavama. Vidljivi su i mramorni stupovi i slike velikih dimenzija na zidovima.

Pad režima

Detalji o liku koji Winslet glumi nisu još otkriveni, no poznato je da je „Palača” mini serija koju pripremaju producenti „Nasljeđa” i redatelj „Kraljice” Stephen Frears, a Kate Winslet bit će i jedna od izvršnih producentica. Trenutno se snima u Austriji, no snimanje bi se u budućnosti trebalo preseliti u Ujedinjeno Kraljevstvo, piše Daily Mail. Serija će se baviti zbivanjima unutar zidova palače autoritarnog režima, točnije događajima unutar godine dana u kojoj je režim uzdrman i počinje se urušavati. Ostali detalji zasad nisu otkriveni javnosti.

image

Za ulogu u HBO-ovoj seriji "Mare iz Easttowna" Kate je nagrađena Emmyjem, hoće li i sada biti tako uspješna

JAY L CLENDENIN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA JAY L CLENDENIN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Još serija

Kate Winslet uključila se u projekt prošlog srpnja, kad je i objavljeno snimanje serije, a sada je poznato da će u glumačkoj ekipi biti i Andrea Riseborough, u ulozi osobe od povjerenja Kateinog lika, Matthias Schoenaerts, Martha Plimpton i - Hugh Grant. Ovo je prvi puta da Kate Winslet i Stephen Frears surađuju, kako bi oživjeli originalan, dalekovidan i blistav scenarij Willa Tracyja, rekli su s HBO-a. Koliko je scenarij nadahnut aktualnim događajima u nekim istočnoeuropskim zemljama, tek ćemo vidjeti.

Kate Winslet već je radila za HBO, glumila je glavnu ulogu u seriji „Mare iz Easttowna” za koju je nagrađena Primetime Emmyjem za najbolju glavnu glumicu u ograničenoj ili antologijskoj seriji. Suradnja će se nastaviti i poslije „Palače” - glumica bi se trebala pojaviti u još jednoj HBO-ovoj seriji, adaptaciji romana „Dogovor” („Trust”), autora Hernana Diaza, čija je radnja smještena u New York 1920-ih godina. Knjigu je kod nas objavio Stilus.

Linker
20. travanj 2024 03:33