PRESS
POPIS ZA GLEDANJE

Što bingeamo u listopadu: Ovo su serije i filmovi koje ćemo gledati

Streaming servisi donose nove filmove i serije na svojim platformama. Izdvojili smo neke naslove koje vrijedi pogledati.

Streaming servisi donose nove filmove i serije na svojim platformama. Izdvojili smo neke naslove koje vrijedi pogledati.

Došla je jesen, a s time i noviteti na streaming platformama koji će jesenske dane učiniti ugodnijima. Stoga se na listi mogu pronaći dokumentarci nogometnih sezona, nastavci popularnih serija i analize sudskih sporova. Tako se na platformama mogu pronaći nastavci već dobro poznatih serija, dokumentarci o poznatima, horor filmovi i dobro poznati nastavci Marvelove serije, a svakako treba izdvojiti suradnju između glumice Emily Blunt i Chrisa Evansa.

Pozlaćeno doba (The Gilded Age) (2. sezona)

Serija je ubrzo nakon druge sezona postala hit među gledateljima te je HBO odlučio dati zeleno svjetlo za drugu sezonu. Serija nam donosi priču o američkom pozlaćenom dobu, razdoblju golemih ekonomskih promjena, golemih stečenih i izgubljenih bogatstava te porasta nejednakosti između starih i novih bogataša. U tom kontekstu, priča počinje 1882. predstavljajući mladu Marian Brook, siroče generala Unije, koja se useljava u njujorški dom svojih potpuno staromodnih, bogatih teta Agnes van Rhijn i Ade Brook. U pratnji Peggy Scott, uspješne Afroamerikanke, Marian se nehotice upleće u društveni rat između jedne od svojih teta, izdanaka garniture starih bogataša te njezinih nevjerojatno bogatih susjeda, nemilosrdnog željezničkog tajkuna i njegove ambiciozne supruge Georgea i Berthe Russell. Glumačku ekipu čine: Jack Gilpin, Cynthia Nixon, Christine Baranski, Morgan Spector, Louisa Jacobson i drugi. Na HBO Maxu druga sezona serije bit će dostupna od 30. listopada.

Jamie protiv Britney: Suđenja oca i kćeri (Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials)

Nakon 13 godina, pop zvijezda Britney Spears napokon je oslobođena očeva konzervatorstva. Dokumentarni film analizira je li Jaime doista pokušao spasiti svoju kćer ili je to ipak bio plan da ima potpunu kontrolu nad životom svoje kćeri. Suđenje je završilo 2021. godine, a obožavatelji su tijekom procesa suđenja pružali pjevačici podršku i pokrenuli pokret "Free Britney". Dokumentarni film dostupan je od 24. listopada na HBO Maxu.

Zimski kralj (The Winter King)

Serija je temeljan na tribologiji "Warlord Chronicles" Bernarda Cornwella, "Zimski kralj“ hrabar je i revizionistički pogled na omiljene legende o Arturu. Radnja serije je smještena u peto stoljeće, mnogo prije nego što se Britanija ujedinila, u surovoj zemlji zaraćenih frakcija i plemena gdje su životi često bili prolazni. Serija prati Artura Pendragona dok se iz prognanika razvija u legendarnog ratnika i vođu. Glumačku ekipu čine: Iain DE Caestecker, Stuart Campbell, Valene Kane, Steven Elder i drugi. Dramska serija dostupna na HBO Maxu od 6. listopada.

Meg 2: Put u dubinu (The Meg 2: The Trench)

"Meg 2: Put u dubinu", uzbudljiva avantura koja nadmašuje filmsku uspješnicu iz 2018. i vodi akciju na višu razinu i u još veće dubine. U neistraženim vodama s Jason Statham i svjetski akcijska ikona Wu Jing vode odvažni istraživački tim u najveće dubine oceana. Njihov put pretvara se u kaos kad zlonamjerna rudarska operacija zaprijeti njihovoj misiji i natjera ih na bitku za opstanak. Suočeni s golemim nemilosrdnim otimačima, moraju nadmudriti nemilosrdne predatore u utrci s vremenom. Film je dostupan od 8. listopada na HBO Max.

Naš barjak znači smrt (Our Flag Means Death) (2. sezona)

Izvršni producent Taika Waititi i autor serije David Jenkins donose jedinstvenu komediju pomalo temeljenu na stvarnim pustolovinama nesuđenog pirata iz 18. stoljeća Stedea Bonneta (Rhys Darby). Nakon što je šarmantan život džentlmena zamijenio životom odvažnog pirata, Stede postaje kapetan piratskog broda "Osvetnik". dok se prilagođava životu na otvorenom moru, Stede se sprijateljuje sa zloglasnim kapetanom Crnobradim kojeg glumi Waititi i bori se da stekne poštovanje svoje posade. Pritom se suočava s novim opasnostima na svakome koraku. Na HBO Maxu humoristična serija dostupna je od 2. listopada.

Lupin (3. sezona)

Nakon dvije uspješne sezona, stiže i treća sezona hvaljene serije "Lupin". U ovoj sezoni Assane mora naučiti kako živjeti daleko od svoje supruge i sina. No, razdvojenost im počinje sve teže padati, zbog čega Assane donosi odluku i vraća se u Pariz kako bi im predložio da napuste Francusku i započnu novi život negdje drugdje. No, duhovi prošlosti nikada ne spavaju, a jedan neočekivani povratak preokrenut će njegove planove.

Elite (7. sezona)

Nova sezona popularne španjolske serije dostupna je na Netflixu od 20. listopada, a u novoj sezoni serije ‘Elite‘ Omar živi novi život na sveučilištu i daleko od Las Encinasa, ali ne može nastaviti dalje. Krivnja koju osjeća zbog Samuelove smrti i patnja iz tog razdoblja i dalje su prisutni, zbog čega odlazi na terapiju. Zahvaljujući praksi, odlučuje se vratiti u školu u kojoj se sve dogodilo kako bi se suočio sa svojim demonima. Omarovo putovanje otkriva da se i ostali studenti u tišini bore s vlastitim paklom. Nova sezona bavit će se mentalnim zdravljem i time kako ga većina nas zanemaruje zbog straha ili neznanja.

Beckham

Četverodijelna dokumentarna serija o poznatom nogometašu Davidu Beckhamu bit će dostupna od 4. listopada na Netflixu i daje nam uvid o životu jednog od najpopularnijih nogometaša i globalne ikone Davida Beckhama. Njegova je popularnost planetarna, no tek rijetki uistinu znaju tko je on i kako mu je bilo teško sve do ovoga danas. Njegovi počeci vežu se uz skromno djetinjstvo u istočnom Londonu, gdje je odrastao u radničkoj obitelji, no zahvaljujući želji i odlučnosti za pobjedom, Beckhamu je pošlo za rukom ono što je tek rijetkima uspjelo. Ovo je priča o usponima i padovima, ali i o njegovo suprugi Victoriji, kakva je njihova obitelj, život s djecom, prijateljima i suigračima.

The Fall of the House of Usher

Od tvorca "The Haunting of Hill House" i "Midnight Mass", dolazi horor serija temeljena na djelima Edgara Allana Poea. Nemilosrdni brat i sestra, Roderick i Madeline Usher, izgradili su Fortunato Pharmaceuticals, svoje carstvo bogatstva, privilegije i moći, ai kada nasljednici dinastije Usher počnu umirati od ruke misteriozne žene iz njihove mladosti, počinju izlaziti velike tajne iz prošlosti.

Pain Hustlers

Emily Blunt i Chris Evans glumački su duo u ovom filmu. Liza Drake (Blunt) je samohrana majka koja je upravo izgubila posao i bez novca je, a slučajan susret s farmaceutskim prodajnim predstavnikom Peteom Brennerom (Evans) otvara joj nove poslovne mogućnosti i financijsku stabilnost. No to je dovodi u sumnjivu situaciju jer se upleće u opasnu shemu reketarenja. Suočavanje sa svojim sve nemirnijim šefom (Andy Garcia), sve lošijim zdravstvenim stanjem kćeri (Chloe Coleman) i sve veća svijest o razaranju koje tvrtka uzrokuje tjera Lizu da preispita svoje izbore. U filmu se pojavljuju i Catherine O‘Hara, Jaj Duplass i Brian D‘Arcy.

Upload (3.sezona)

Prime video donosi treću sezonu znanstveno-fantastične humoristične serije Emmy nagrađenog Grega Danielsa (kreator serija Ured, Parkovi i rekreacija, King of the Hill). Radnja serije smještena je u tehnološki naprednu budućnost u kojoj su holografski telefoni, samovozeća vozila, AI i 3D hrana sasvim nešto uobičajeno. Na umiranje se može zaboraviti, jer ćete biti "uploadani" u zagrobni život virtualne stvarnosti i uživat ćete u svim blagodatima odmarališta svjetske klase, pod uvjetom da si to možete priuštiti. U trećoj sezoni Nora i Nathan utrkuju se kako bi zaustavili tajanstvenu zavjeru koja prijeti uništiti milijune života. U međuvremenu, u Lakeviewu, Nathanova sigurnosna kopija je aktivirana i Ingrid neće dopustiti da ova druga prilika za ljubav promakne. Vrativši se u stvarni svijet, Aleesha se uzdiže kroz redove Horizona upravljajući AI obrazovanjem i upada u novu romantičnu vezu.

Marvel‘s Loki (2. sezona)

Druga sezona serije Marvel‘s Loki stiže na platformu Disney+ 6. listopada, a radnja se nastavlja tamo gdje je stala prva sezona tijekom 2022. godine. Tom Hiddleston zafrkavao je gledatelje da će pronaći Lokija na poznatom, ali čudnom mjestu. Loki se vratio na TVA, imao je težak sukob sa Sylvie, a samo će vrijeme pokazati što će se dalje dogoditi.

Linker
26. travanj 2024 11:57