Mandatory Credit: Photo by Matt Sayles/Shutterstock for SAG (14360642db)
Cillian Murphy
30th Screen Actors Guild Awards, Portraits, Shrine Auditorium, Los Angeles, California, USA - 24 Feb 2024

 MATT SAYLES/SHUTTERSTOCK FOR SAG MATT SAYLES/SHUTTERSTOCK FOR SAG
James Bond

Šuška se kako je Cillian Murphy najizgledniji kandidat za novog tajnog agenta 007

Irski glumac nakon uloge u filmu "Oppenheimer" za koju je i nominiran za Oscara, zauzeo je mjesto favorita za sada već legendarnu ulogu Jamesa Bonda.

Irski glumac nakon uloge u filmu "Oppenheimer" za koju je i nominiran za Oscara, zauzeo je mjesto favorita za sada već legendarnu ulogu Jamesa Bonda.

Otkako je objavljeno da će "No Time to Die" biti posljednji film iz James Bond franšize u kojem će tajnog agenta 007 utjeloviti Daniel Craig, krenule su špekulacije o tome tko bi mogao biti njegov nasljednik. Izgleda da će 15-godišnju vladavinu Daniela Craiga prekinuti glumac koji već dugi niz godina oduševljava svojim izvedbama, a ove je godine i prvi put nominiran za prestižnu nagradu Oscar. Riječ je o Cillianu Murphyju koji je zablistao u filmu "Oppenheimer", remek-djelu scenarista i redatelja, Christophera Nolana.

image

Cillian Murphy mogao bi postati novi James Bond

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Irski je glumac navodno toliko impresionirao ekipu producenata koja stoji iza poznate Bond franšize da je zauzeo mjesto favorita za legendarnu ulogu, a koju su prethodno igrala poznata imena poput Piercea Brosnana, Seana Conneryja i Rogera Moorea. Već neko vrijeme se priča kako je producentica Barbara Broccoli pomno motrila Cilliana tijekom prošle godine.

"Cillian je sada na samom vrhu u Hollywoodu i ovo bi bila sjajna uloga za njega. Trenutno je na vrhuncu karijere i s njim bismo mogli uzdignuti cijelu franšizu na novu razinu", rekao je izvor za The Sun.

"Njegova izvedba bila bi sjajna. Smiješno je jer je Cillian najljubazniji čovjek, ali s druge strane ima tu mračnu stranu koja odgovara liku Bonda. Zaboravljamo da je Bond prema Flemingu zapravo bio poprilično mračan lik", rekao je Clay Bunker koji je glumio uz 47-godišnjeg glumca u filmu "Oppenheimer". Iako se čini da su trenutno sve oči uperene u njega, ipak ćemo se morati još malo strpjeti kako bi se nagađanja potvrdile. Još ima vremena do konačne odluke jer 26. film o tajnom agentu navodno neće započeti s produkcijom do kraja sljedeće godine.

image

Iako je oduvijek na glasu kao iznimno talentirani glumac, čini se da je ipak najviše zasjao u svojim četrdesetima

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK FOR SAG

Dobitnik Zlatnog globusa i nagrade BAFTA, debitirao je kao kazališni glumac 1996., a na filmskom se platnu počeo pojavljivati tijekom 1997. godine. Međunarodnu popularnost stekao je nakon što je 2002. zaigrao u post-apokaliptičkom horor filmu "28 Days Later", iza kojeg stoji redatelj Danny Boyle. Iako je oduvijek na glasu kao iznimno talentirani glumac, čini se da je ipak najviše zasjao u svojim 40-ima, nakon što je glumio Thomasa Shelbyja u seriji "Peaky Blinders", ali i tvorca atomske bombe J. Roberta Oppenheimera u filmu koji mu je donio nominaciju za Oscara, koji bi prema svim predviđanjima trebao i osvojiti.

Linker
27. travanj 2024 08:35