pogledajte trailer

Svi pričaju o filmu s nadrogiranim medvjedom u glavnoj ulozi

Što se dogodi kad medvjed pojede preko 30 kilograma kokaina bačenih u šumi? Doznajte u crnohumornom trileru "Kokainski medvjed".

Priča o kokainskom medvjedu kreće od incidenta iz prosinca 1985. godine. Ozloglašeni i ranije osuđivani krijumčar droge, koji je također bio i bivši službenik za narkotike, upravljao je avionom kada je shvatio da je njegov teret pretežak. U pokušaju da olakša svoj teret, iz aviona je ispustio torbu punu kokaina. Pilot je tada odlučio pojuriti za robom, ali, nakon pokušaja otvaranja padobrana, nije uspio i pao je u smrt.

Ovo se možda već čini kao luda priča, ali zapravo je tek početak. Torba s kokainom, vrijedna gotovo petnaest milijuna američkih dolara, tada je pala u ruke 175 kilograma teškog američkog crnog medvjeda koji ju je odlučio pojesti. Film prati događaje s medvjedom koji je, pod ovim nevjerojatnim utjecajem, krenuo u ubilački pohod potaknut drogom.

Kad je riječ o ovom uvjerljivo najluđem filmu godine, koliko god se ideja o medvjedu na kokainu činila pretjeranom, ona je istinita i seže sve do sredine 1980-ih. Kokainski medvjed, poznat i kao Pablo Escobear je bio američki crni medvjed koji se predozirao kokainom 1985. godine. Kokain su bacili krijumčari droge u divljine Tennesseeja u SAD-u te ga je potom pronašao medvjed i počastio se njime tako što je pojeo preko 30 kilograma bijelog praha. Medvjed je pronađen mrtav u sjevernoj Georgiji te je trenutno prepariran i izložen u trgovačkom centru u Kentuckyju.

image

Kristoffer (Kristofer Hivju) i Elsa (Hannah Hoekstra)

PAT REDMOND/UNIVERSAL PICTURES

Režiju filma potpisuje Elizabeth Banks, nominirana za tri Emmy nagrade (franšiza Igre gladi, Na putu do zvijezda, 2012.) koja se proslavila kao glumica, no iza sebe ima sve veći katalog produciranih i režiranih filmova poput Na putu do zvijezda 2 (Pitch Perfect 2, 2015.) i Charliejevi anđeli (Charlie’s Angels, 2019.).

Za Entertainment Weekly redateljica Banks je izjavila: "Bez obzira na to tko ste u životu, čak i ako ste Henry Hill (opasni kriminalac u filmu), ako sretnete medvjeda koji je na kokainu, vi ste autsajder u toj situaciji. I to je ono što je dalo dosta povoda za komediju, znate? To su samo ljudi koji nisu spremni ili nemaju kapaciteta nositi se s medvjedom koji je na kokainu."

image

Kristoffer (Kristofer Hivju) i Elsa (Hannah Hoekstra)

PAT REDMOND/UNIVERSAL PICTURES

Glavne uloge u filmu tumače Keri Russell (Nemoguća misija III, 2006., Amerikanci, 2013.), Ray Liotta (Dobri momci, 1990., Revolver, 2005.) kojemu je ovo jedna od posljednjih uloga, Alden Ehrenreich (Solo: Priča iz Ratova zvijezda, 2018., Ave Cezare!, 2016.), Margo Martindale (Hodaj muški: Priča o Deweyu Coxu, 2007., Pariz volim te, 2006.), Kristofer Hivju (Igra prijestolja, 2013., Brzi i žestoki 8, 2017.) i O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton, 2015., Godzilla II: Kralj zvijeri, 2019.).

Linker
24. travanj 2024 08:07