THE SUMMER I TURNED PRETTY

 AMAZON/EVERETT/PROFIMEDIA
LJUBAVNI TROKUT

‘The Summer I Turned Pretty‘ - serija i romani koji osvajaju dobiva novu sezonu

Na Amazon Prime Video serija je došla prošle godine, nakon dvije uspješne sezone obnovljena je za treću sezonu. Mlada glumačka postava i ljubavni zapleti oduševili su sve generacije, a ako ste nestrpljivi čekati treću sezonu preporučujemo istoimene romane. Oprez, kraj zavrzlama možda neće odgovarati knjigama.

Na Amazon Prime Video serija je došla prošle godine, nakon dvije uspješne sezone obnovljena je za treću sezonu. Mlada glumačka postava i ljubavni zapleti oduševili su sve generacije, a ako ste nestrpljivi čekati treću sezonu preporučujemo istoimene romane. Oprez, kraj zavrzlama možda neće odgovarati knjigama.

Popularna teen serija “The Summer I Turned Pretty” dobit će svoju treću sezonu. Serija nastala od istoimene trilogije za mlade prati lik Belly (Lola Tung) i ljubavni trokut između nje i obiteljskih prijatelja Conrada te njegova brata Jeremiahe.

Serija je još prije početka streaminga 2022. obnovljena za drugu sezonu, što se pokazalo odličnom idejom. Naime, prva sezona hit serije vrlo je brzo preuzela društvene mreže, a utjecaj popularnosti osjetio se na romanima čija je prodaja porasla od početka prikazivanja serije te su se našli na Amazonovoj listi najprodavanijih knjiga. Utjecaj serije osjetili su i glazbenici čije su se pjesme koristile u soundtracku, a neki od glazbenika bilježili su 6000% povećanja u prodaju i streamingu. Društvena mreža Tik Tok zabilježila je da su videi #TheSummerITurnedPretty prikupili više od 1.3 milijardi pregleda.

Prva sezona serije vodi gledatelje na ljetni odmor dviju obitelji - Conklin i Fisher, čije su majke dugogodišnje prijateljice. Upoznajemo se s glavnim likovima Belly, Conradom i Jeremiahom, a kroz sezonu pratimo razvoj odnosa među likovima i kako se Belly nosi s adolescencijom i seksualnim sazrijevanjem. The Hollywood Reporter pohvalio je što se priča o odrastanju podiže na novu razinu, a shvaća da se tinejdžeri ponekad ponašaju nepromišljeno dok sami uče kako se koristiti novostečenim znanjem i mogućnostima.

Druga sezona obrađuje teže teme poput gubitka, dok nastavlja pratiti ljubavni trokut između braće i Belly. Autorica romana i izvršna producentica, Jenny Han, prije snimanja sezone najavila je da će se odmaknuti od druge knjige i dodati nove likove u seriju, a nekim starim likovima dati više prostora na ekranu. Posljednja epizoda sezone donosi kraj ljubavnog trokuta, bar zasad, no nije jasno hoće li se sljedeća bazirati na zadnjoj knjizi trilogije ili će autorica promijeniti kraj serije kako bi gledatelje iznenadila. Ova sezona dobila je nešto lošije kritike, dok je glavna glumica Lola Tung za ulogu Belly ponovno dobila pohvale kritičara.

Glavne uloge u seriji uz Lolu tumače Christopher Briney i Gavin Casalegno, Sean Kaufman i Rain Spencer koji su veće uloge dobili tek u drugoj sezoni u kojoj se postavi pridružila i Kyra Sedgwick.

Iako su serija i romani originalno namijenjeni mlađoj publici i adolescentima koji tek ulaze u svijet odraslih, osim njih, oduševila je i nešto stariju publiku. Prema Vogueu, Han shvaća da je serija “zaronila u romantičnu psihu žena određene dobi dajući publici ćudljivog ljubavnika kao iz devedesetih i jednog koji podsjeća na nešto stvoreno umjetnom inteligencijom”. Što se tiče treće sezone, poznato je samo da će imati deset epizoda, a detalji radnje i datum dolaska na platformu nije poznat. S produkcijom nove sezone neće se početi dok ne završi štrajk pisaca i glumaca.

Autorica romana Jenny Han prije nekoliko godina surađivale je s Netflixom u adaptaciji trilogije “To All The Boys” koja je svojevremeno bila među najgledanijim filmovima na platformi.

Linker
04. svibanj 2024 22:07