Radnja serije smještena je u 1972. i prati tada 38-godišnjeg dizajnera Karla Lagerfelda

 DISNEY+
"BECOMING KARL"

Uskoro stiže serija o životu "kralja mode" Karla Lagerfelda, objavljen i prvi trailer

Serija je adaptacija bestsellera "Kaiser Karl" novinarke Raphaëlle Bacqué, a na streaming platformu Disney+ stiže 7. lipnja 2024. godine.

Serija je adaptacija bestsellera "Kaiser Karl" novinarke Raphaëlle Bacqué, a na streaming platformu Disney+ stiže 7. lipnja 2024. godine.

Priča o životu legendarnog njemačkog kreatora Karla Lagerfelda uskoro stiže na streaming platformu Disney+ . Serija "Becoming Karl Lagerfeld" bit će dostupna za gledanje od 7. lipnja 2024. godine, a ovih je dana dana objavljen i prvi trailer koji daje uvid u šestodijelnu seriju koja je adaptacija bestsellera "Kaiser Karl" novinarke Raphaëlle Bacqué.

image

Daniel Brühl u ulozi njemačkog dizajnera Karla Lagerfelda

DISNEY+

Radnja započinje 1972. godine i prati tada 38-godišnjeg dizajnera Karla Lagerfelda koji se zaljubljuje u ambicioznog francuskog aristokrata Jacquesa de Baschera. Karl je tada bio još nepoznat na modnoj sceni, a serija prati njegov put prema uspjehu u svijetu mode. Zanimljivo je i da će se u seriji prikazati i njegov odnos s Yves Saint Laurentom.

Iza serije "Becoming Karl Lagerfeld" stoji francuska produkcijska kuća Gaumont koja stoji i iza uspješnog filma "The Intouchables" s Françoisom Cluzetom i Omarom Syjem u glavnim ulogama. Uloga Karla Lagerfelda pripala je njemačko-španjolskom glumcu Danielu Brühlu. Daniela smo ranije imali priliku vidjeti u ulozi austrijskog trkača Formule 1 Nikija Laude u filmu "Rush" u kojem je glumio s Chrisom Hemsworthom. Inače, Chris je utjelovio Laudinog najvećeg rivala - Jamesa Hunta. Brühl je također igrao u filmovima "Inglourious Basterds", "The Bourne Ultimatum" i "Captain America: Civil War".

Uloga Karlove ljubavi Jacquesa de Baschera pripala je kanadskom glumcu Théodoru Pellerinu kojeg pamtimo iz Netflixove miniserije "Maid" dok je uloga Yves Saint Laurenta pripala francuskom glumcu Arnaudu Valoisu kojeg trenutno možemo gledati u Netflixovom filmu "Good Grief". U "Becoming Karl" također glumi i francuska glumica i redateljica Agnès Jaoui, a u seriji će igrati Gabrielle Aghion, osnivačicu modne kuće Chloé u kojoj je Lagerfeld radio punih 14 godina.

image

Radnja serije smještena je u 1972. i prati tada 38-godišnjeg dizajnera Karla Lagerfelda

DISNEY+

Inače, "kralj mode", kako su Karla mnogi nazivali, preminuo je 2019. u 86. godini života nakon teške borbe s karcinomom gušterače. Bio je poznat i po svojoj dugovječnosti koja je bila rijetka u ubrzanom i prevrtljivom modnom svijetu. Na čelu Chanela bio je od 1983., radio je za Fendi, a imao je i vlastitu modnu liniju Karl Lagerfeld. O njemačkom modnom čarobnjaku snimljen je i dokumentarac ‘7 Days Out‘. Kamere su ga pratile dok se u pripremao za reviju pod nazivom “Vrtna zabava”, koja se održala u pariškom Grand Palaisu, gdje je kreator stvorio cijeli jedan čarobni francuski vrt s fontanom, tisućama ruža i ljupkim stazicama kojima su šetale manekenke u njegovim nadahnutim kreacijama za proljeće/ljeto 2018.

image
DISNEY+
Linker
27. travanj 2024 08:51