što gledati?

Volite španjolske serije? Imamo 6 prijedloga za uživanje pred malim ekranima

Ponekad je u velikom izboru streaming servisa teško odabrati novi "projekt" za gledanje pa se dobro poslužiti listama. Donosimo vam jednu takvu - glavni kriterij je da se radi o španjolskim serijama.

Španjolske serije su postale popularne posljednjih nekoliko godina na streaming platformama, a svoj veliki procvat su dobile prilikom pandemije, posebice hvaljena serija "Money Heist". Nakon velikog uspjeha spomenute serije, Netflix je nanjušio dobar projekt pa se tako na streaming platformi mogu pronaći kvalitetne serije poput " The Innocent", "Elite" i "The Mess You Leave Behind".

Wrong Side of the Tracks

Serija je smještena u najsiromašniju četvrt u Madridu, a radnja prati Tirsa Abantosa, bivšeg vojnog čovjeka koji vodi željezaru čija se monotona svakodnevna rutina uzdrma kada njegova buntovna, posvojena unuka Irene sredi da njezin dečko, kolumbijski imigrant, Nelson ukrade heroin od dilera Sandra. Dok je mladi par planirao prodati ukradenu drogu i pobjeći, plan se izjalovi, a Irenu bude teško napadnuta i silovana od strane dilera i njegovih razbojnika. Kako bi se osvetio, njezin djed Tirso se udružuje s korumpiranim policajcem Ezequielom.

Muted

Psihološka miniserija "Muted" smještena je u Bilbau, a radnja serije prati mladog Sergia Cascara, kojeg glumi Aron Piper. Arona smo gledali u poznatoj tinejdžerskog seriji "Elite" i u seriji "The Mess You Leave Behind". Sergio je mladić koji je proveo šest godina u zatvoru zbog ubojstva roditelja i sada je, uz nadzor psihijatra pušten. Od kobnog ubojstva, Sergio nije progovorio ni riječi, a glavni cilj nakon izlaska mu je pronaći mlađu sestru.

The Show Girl

Miniserija se temelji na istoimenom romanu španjolskog pisca Javiera Castilla, a donosi priču o misterioznoj otmici petogodišnje djevojčice Amaye Martin koja nestaje tijekom parade u Malagi. Inspiraciju za priču pisac je dobio u osobnom iskustvu, kada se u trenutku nepažnje njegova kćerkica izgubila u gomili. Gledatelji su miniseriju usporedili s kultnim trilerom "The Girl with the Dragon Tattoo" jer dijele motive poput ranjive junakinje, starijeg novinara i traume iz prošlosti.

Valeria

Humoristična serija idealna je za opuštanje te pomalo podsjeća na "Seks i grad". Radnja je smještena u Madridu, a temelji se na knjizi autorice Elizabet Benavente. Glavni lik Valeriju glumi Diana Gomez koju smo imali smo je priliku gledati kao Berlinovu suprugu u hitu "Money Heist". Naime, Valeria pokušava napisati svoj prvi roman, ali krši svaki rok koji joj daje urednica. Suprug Adrian je fotograf te Valeriju pritišće da se zaposli u muzeju dok ne napiše knjigu jer im nedostaje financijskih sredstava. Valeria zatim traži savjete od svojih prijateljica, ali svaka od njih ima svojih problema u životu: Lola je u vezi s oženjenim muškarcem, Carmen se sviđa kolega s posla, ali ne zna kako mu pristupiti, dok Nerea svojim roditeljima nije rekla istinu o svojoj seksualnosti i želji za boljom karijerom. Stvari za Valeriju postanu još kompliciranije kada joj se počne sviđati zgodni arhitekt Victor.

Berlin

Iako još nije izašla, obožavatelji je s nestrpljenjem očekuju jer se radi o spin-offu serije "Money Heist". Radnja prati život najzanimljivijeg pljačkaša skupine Andresa de Fonollosa (Berlina) kojeg glumi Pedro Alonso. Serija će donijeti njegove uspjehe i neuspjehe, romantične eskapade, budući da se Berlin ženio pet puta, njegov pogled na svijet, život, umjetnost i djecu. U najavi je rečeno da serija obiluje duhovitim referencama i humorističnim razgovorima te da se zapravo radi o komediji. Serija će prikazati Berlinove zlatne godine, a to je vrijeme kada on još nije znao da je bolestan. Zgode i nezgode jednog od najdražih likova serije "Money Heist" stižu 29. prosinca.

Linker
12. ožujak 2024 12:58