LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ZANIMLJIV RAZLOG

Znate li kako je Paul Mescal dobio ulogu u Gladijatoru? Skinuo je majicu

Nakon što su ga vidjeli u predstavi u kojoj glumi u kazalištu na West Endu, suvoditelji Paramountove filmske grupe, Michael Ireland i Daria Cercek, bili su sigurni da je on nova zvijezda "Gladijatora 2".

Nakon što su ga vidjeli u predstavi u kojoj glumi u kazalištu na West Endu, suvoditelji Paramountove filmske grupe, Michael Ireland i Daria Cercek, bili su sigurni da je on nova zvijezda "Gladijatora 2".

Irski glumac, 27-godišnji Paul Mescal dobio je ulogu u nadolazećem "Gladijatoru 2" nakon što su ga producenti tog filma vidjeli bez majice u predstavi: "Bilo je naelektrizirano. Dame u publici bile su vrlo glasne, a mi smo rekli: ‘Mislim da smo pronašli našeg tipa‘", rekla je suvoditeljica Paramountovog filma, Daria Cercek koja je gledala predstavu s drugim suvoditeljem, Michaelom Irelandom. Glumac koji je nominiran za Emmy ima prilično jak torzo kakav je potreban za glavnog lika dugoočekivanog nastavka epskog filma "Gladijator" Ridleyja Scotta iz 2000. s Russellom Croweom kao glavnom zvijezdom koju nećemo imati prilike gledati u novom filmu. Izgleda da bi sada sva slava mogla pripasti Paulu, koji je izvedbom razgolićivanja tijela osigurao svoje mjesto u "Gladijatoru 2", u kojem će utjeloviti glavni lik Luciusa.

Daria Cercek priznala je za Variety da je reakcija koju je Paul dobio tijekom glume u predstavi "Tramvaj zvani želja" na londonskom West Endu utjecala na odluku producenata. "Glumio je Stanleyja, a u nekoliko je trenutaka skidao majicu", rekla je Cercek te dodala kako je publika bila oduševljena, a i oni. Kada je nominiran za Oscara 2023. u kategoriji najboljeg glumca za ulogu u filmu "Aftersun", Paul je otkrio da nije bio na audiciji za glavnu ulogu u "Gladijatoru 2", već mu je umjesto toga ponuđena uloga nakon osobnog sastanka s 85-godišnjim redateljem Scottom. "Tako sam ponosan što sam uspio", rekao je tada glumac te dodao "To je zastrašujući podvig. Nervozan sam zbog te uloge, ali osjećam da ja to mogu."

Budući da je Maximus, kojeg je u prvom filmu utjelovio Russell Crowe, umro na kraju originala, nastavak će pratiti Luciusa, a Paul je više nego sretan da nastavi tamo gdje je Crowe stao. “‘Gladijator‘ je bio jedan od mojih omiljenih filmova pa mi je sve ovo nevjerojatno. Iskreno, ovo mi je veće iznenađenje od nominacije za Oscara." U filmu će glumiti s glumicom Connie Nielsen, koja je majka Luciusa, i jedina zvijezda koja ponavlja svoju ulogu u "Gladijatoru". Osim spomenutih glumaca, u filmu će glumiti i Djimon Hounsou, Pedro Pascal, Denzel Washington i drugi.

Paul Mescal je osim nominacije za Oscara i Emmyja, osvojio i nagradu Laurence Olivier za svoju ulogu Stanleyja Kowalskog, "mačo" protagonista u "Tramvaj zvani želja", autora Marlona Branda, a u nedavnoj produkciji klasične drame Tennesseeja Williamsa u kazalištu Phoenix. Proslavio se ulogom u miniseriji "Normalni ljudi" iz 2020. godine, zaradivši nagradu BAFTA TV, a u filmu je debitirao sporednom ulogom u psihološkoj drami "The Lost Daughter" iz 2021. te je dobio pohvale za glavnu ulogu u dramama iz 2022. "God‘s Creatures" i "Aftersun".

Linker
07. svibanj 2024 12:33