IMAX TREE
NOVE MOGUĆNOSTI

Novo doba Instagrama - do 10 fotografija u jednom postu!

Najpopularnija društvena mreža za dijeljenje fotografija uvela je novitet koji se dugo iščekivao. Naime, sada je na Instagramu moguće podijeliti do deset fotografija u jednom postu i kroz njih se može prolaziti kao kroz album.

Ova novost će dobro doći svima onima koji su se barem jednom lomili oko toga koju fotografiju objaviti iz serije od nekoliko lijepih i uspjelih, a potpuno će promijeniti Instagram objave s različitih društvenih događaja jer sada je moguće atmosferu s tuluma prenijeti u jednom jedinom postu.

A post shared by Instagram (@instagram) on

Svaka fotografija unutar posta može imati drukčiji filter, ali čitav post ima jedinstvenu lokacijsku oznaku i tekst. Iako ćete ovako moći objaviti sve što želite bez bojazni da ćete nepotrebno prekrcati vlastiti profil ili drugima postati dosadni u njihovom news feedu, neki kritičari već prigovaraju oko toga da je ova nova mogućnost galerija ustvari odmak od originalne ideje Instagrama.

Nekada je bilo važno pokušati zabilježiti nešto što je značajno na jednoj fotografiji, u nju se ulagao trud, pazilo se na osvjetljenje i kompoziciju i pomno su se birali filteri, a s novom opcijom će takva posvećenost vjerojatno nestati jer će vjerojatno većina korisnika razmišljati da ne mora svaka fotografija u galeriji od deset baš biti besprijekorna.

Instagram

Unatoč zamjerkama, postoje vrlo korisne situacije u kojima će se ova opcije pokazati nezamjenjivom. Najvjerojatnije će je koristi mnogi frizeri i vizažisti, pogotovo u noćima velikih događanja kao što je dodjela Oscara, kako bi pokazali različite stylinge na kojima su radili. Također, idealna je za postanje recepata jer vam omogućava korak-po-korak pristup unutar jednoga posta, a i neka lijepa i vama važna putovanja ćete moći zabilježiti elegantnije nego dosad.

Vodič kako napraviti ovakav post možete pronaći ovdje.

Linker
19. travanj 2024 11:14