Foto: Dario Njavro, HRT

Velika završnica showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske"

Ruža Janjiš je pobjednica druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Tako su odlučili gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije, a Ruža je pobjedom – s 30,67 posto glasova publike – osvojila ugovor s Universal Music Groupom.

Posljednju, finalnu emisiju zajedničkom izvedbom otvorili su finalisti s 12-ero natjecatelja koje smo gledali u emisijama uživo. Otpjevali su medley složen od pjesama “Are you gonna go my way” Lennyja Kravitza i “Zašto praviš slona od mene” Gibonnija i Dine Dvornika.

U prvom krugu velike završnice natjecatelji su otpjevali pjesme zbog kojih su ih mentori i odabrali, one s audicija: Alen Đuras je otpjevao pjesmu “Thinking out loud” Eda Sheerana, Edgar Rupena je izveo pjesmu “Granada” Augustina Lare u verziji Placida Dominga, Vedran Ljubenko otpjevao je pjesmu “It’s a man’s, man’s, man’s world” Jamesa Browna, a Ruža Janjiš “You shook me all night long” grupe AC/DC.

U drugom krugu, natjecatelji su nastupili zajedno sa svojim mentorima pa su tako Alen i Jacques otpjevali “Love runs out” sastava OneRepublic, Edgar i Tony oduševili su izvedbom poznate napuljske kancone „O sole mio“, Vedran i Ivan su otpjevali hit “Sex on fire” grupe Kings of Leon, a posljednji duet izvele su Ruža i Indira – “Let’s get loud” Jennifer Lopez.

Posljednje izvedbe u ovoj sezoni bile su solo nastupi finalista: Alen je izveo Gibonnijevu baladu „Ako me nosiš na duši“, Edgar je otpjevao „Torna a surriento“, Vedran je otpjevao “Crazy” grupe Aerosmith, a natjecateljski dio finalne druge sezone showa zatvorila je Ruža izvedbom Massimove pjesme „Iz jednog pogleda“.

U posljednjim minutama telefonskog glasovanja, mentori, producenti i vokalni savjetnici zajedno izveli pjesmu „Purple rain“ u čast nedavno preminulom glazbeniku Princeu i publiku ostavili bez daha.

U neizvjesnoj borbi, sa samo jednim postotkom prednosti ispred Edgara Rupene, pobjedu je odnijela Ruža. Uz suze u velikoj glazbenoj završnici Ruža je još jednom otpjevala “You shook me all night long” grupe AC/DC, pjesmu kojom je ušla u show i u tim mentorice Indire Levak.

Linker
25. travanj 2024 12:00