Novi odjeli

Ana Gruica Uglešić podržala supruga na važnom otvorenju, na slavlje došli i Iris i Marko Livaja

Prof. Boran Uglešić proširio je Polikliniku u Splitu te predstavio novootvoreni centar za liječenje debljine, uređaje za psihijatrijsko liječenje i dnevni boravak za oboljele.

Splitska Uglešić poliklinika koja okuplja vrhunske stručnjake u području psihijatrije, psihologije, neurologije, neuropsihologije i otorinolaringologije, otvorila je novi odjel i predstavila novitete koje će od sada na raspolaganju imati Splićani i njihovi gosti. Predstavljeni su novi uređaji u području psihijatrijskog liječenja, novoosnovani centar za debljinu te dnevni boravak za oboljele koje su među prvima razgledali nogometni reprezentativac Marko Livaja i supruga Iris Livaja, glumac Ivo Perkušić, profesorica violine Ana Bubalo te glazbenica Ana Opačak.

„Moram priznati da sam iznenađen brzinom kojom se stvari odvijaju. Ideja o osnivanju ustanove nastala je za vrijeme pandemije. Želja je bila da otvorimo polikliniku koja će se baviti isključivo psihijatrijom i psihologijom, a moderniji pristup psihijatriji u kombinaciji s tradicijom, tehnologijom i znanjem, kao i niz novih ideja, doveli su nas do današnje pozicije vodeće poliklinike u regiji za liječenje mentalnih bolesti. Uvjeren sam da smo uspjeli približiti psihijatriju ljudima, smanjiti stigmu duševne bolesti, kao i pacijentima pružiti ugodan prostor s najnovijim trendovima liječenja u modernoj psihijatriji”, istaknuo je prof. dr. sc. prim. Boran Uglešić kojeg je na važnom događanju podržala supruga, glumica Ana Gruica Uglešić.

image

Iris i Marko Livaja

POLIKLINIKA UGLEŠIĆ
image

Ana Opačak

POLIKLINIKA UGLEŠIĆ
image

Ivo Perkušić

POLIKLINIKA UGLEŠIĆ
image

Boran Uglešić veliki je dan proslavio s obitelji i prijateljima

POLIKLINIKA UGLEŠIĆ

Novoosnovani centar za debljinu jedini na ovim prostorima nudi multidisciplinarni pristup liječenju bolesti pretilosti. Kako su hrvatski građani najdeblji u Europskoj uniji, osmišljen je nov pristup liječenju - u timu su nutricionisti, internisti, psiholozi, uz najnaprednije metode liječenja. Dva inovativna uređaja TMS slijede svjetske trendove u psihijatriji i bit će golema pomoć stručnom timu dječjih terapeuta, psihijatara i psihologa. U svakodnevnom kliničkom radu pokazala se i potreba za otvaranjem dnevnog boravka za osobe oboljele od poremećaja iz shizofrenog kruga kako bi im se pružila potrebna skrb u procesu oporavka, a to je destigmatizacija duševnih bolesti, socijalna, radna i okupacijska terapija kroz terapijske zajednice i grupne psihoterapije, sve s ciljem poboljšanja kvaliteta života i funkcionalnosti te povratka psihijatrijskog bolesnika u društvo kao ravnopravnog člana. Poliklinika Uglešić prepoznata je kao jedna od vodećih ustanova koja primjenjuje sve nove tehnologije u liječenju psihijatrijskih poremećaja, zbog čega im je ukazano povjerenje Filozofskog fakulteta u Rijeci te su njihovi liječnici sada edukatori novim naraštajima studenata.

Linker
02. travanj 2024 19:12