Znanost je zakon!

Arija Rizvić predstavlja dječju predstavu ‘Znanstvenici superheroji‘

Priča za djecu predškolskog uzrasta spaja znanost i kazalište na zabavan način i pritom tumači zašto je super biti znanstvenik?

Nova predstava za djecu "Znanstvenici superheroji" u režiji Arije Rizvić, nastala je u suradnji s Astronomskim društvom Višnjan i Boss teatrom. Namijenjena je djeci predškolskog uzrasta, spaja znanost i kazalište na zabavan način, educira djecu o znanosti, problemu onečišćenja okoliša i važnosti zajedničkog djelovanja u rješavanju ekoloških problema. Cilj predstave je popularizacija STEM-a, eliminiranje stereotipa i stvaranje pozitivnog odnosa prema zvanjima u znanosti. Njezina poruka je približiti djeci ono najvažnije - bez voda nema života! A vrijeme nam itekako curi kroz prste.

image

STEM je dobar izbor.

PROMO

Kroz likove četiriju znanstvenika – fizičarke Marie Atom, biologa Zdravka Lista, kemičarke Ksenije Katran i matematičara Matka Kosinusa, koji su pozvani na znanstveni skup kako bi pokušali riješiti problem onečišćenja voda, djecu se na zabavan i interaktivan način upoznaje s osnovnim pojmovima iz spomenutih znanosti, a kroz svoje jednostavne pokuse podučavaju djecu o osnovnim pojmovima u znanosti i podučavaju ih zajedništvu kroz vlastitu borbu s egom.

image

Super je kad si zanstvenik.

PROMO

Glumci uz izvođenje pokusa uključuju najmlađe gledatelje, čime podsjećaju da samo zajedničkim snagama možemo spasiti naše najveće prirodno bogatstvo, naše vode.

Znanstvenike superheroje tumače sjajni mladi glumci Iva Šimić Šakoronja i Denis Bosak, tekst potpisuju Mirna Rustemović i Karla Leko, scenski pokret Larisa Lipovac Navojec, kostime i scenografiju Ana Mikulić, a oblikovanje zvuka Nina Ugrinović.

image

Iva Šimić Šakoronja u ulozi kemičarke.

PROMO

Premijera će se održati 1. listopada 2022. u 11h na Tičanu, Zvjezdarnica Višnjan, u sklopu Znanstvenog sajma gdje će predavanje održati i svjetski priznati astronom Korado Korlević.

Uz Tičan ostala predviđena mjesta izvođenja predstave su: Pazin, Varaždin, Čabar, Delnice, Cres, Đakovo, Ladimirevci, Ozalj - od rujna 2022. do rujna 2023.

image

Fora je znati.

PROMO

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Kazališna predstava je isključiva odgovornost Astronomskog društva Višnjan.

Linker
14. travanj 2024 12:11