Niz događanja

Bogat tjedan u Petom Kupeu: Kultni DJ-i Stacey Pullen i Mendel te majstorske svirke uživo

Uz dobro poznate partyje BSH i Imogen Label Night, klub u Trnjanskoj 5 ovih dana priprema i svirke sjajnih domaćih instrumentalista te benda Ljetno kino.

Bogat i raznovrstan program očekuje nas ovog tjedna u Petom Kupeu uz nastupe kultnih DJ-a, ali i svirke uživo vrsnih domaćih glazbenika. Kolektiv BSH events obilježit će svoju 9. godišnjicu partyjem na kojem nastupaju Stacey Pullen, techno legenda iz Detroita te popularni beogradski DJ Marko Nastić. U novom izdanju partyja etikete Imogen Recordings Ilija Rudman i Antonio Zuza dovode posebnu poslasticu – amsterdamskog znalca Mendela. Ljubitelji live svirki dolaze na svoje uz prvi Locco Motion Session s kremom domaćih jazz glazbenika, a već poznatu hrpu pozitivnih vibracija donijet će i bend Ljetno kino.

Locco motion session, 15. studenog

Prvi Locco Motion Session okupit će u utorak, 15. studenog u Petom Kupeu dream team postavu domaćih instrumentalista. Janka Novoselića, jednog od naših najboljih bubnjara, majstora jazza s velikim afinitetom k elektroničkoj glazbi danas pratimo kao lidera Kozmodruma i stalnog člana Jazz orkestra HRT-a. Gitarista Ivana Kapeca, spiritusa movensa domaće impro scene, znamo po cijelom nizu hvaljenih instrumentalnih albuma, što svojih solističkih, što kroz sastave Capisconne i Trianguli zona.

Klavijaturist Toni Starešinić je lider Chuia i Mangroovea, prati Josipu Lisac, Edu Maajku i Je Veux, a svako malo izbaci i neki solo album kojim također istražuje spoj elektroničke glazbe, rocka i jazza. Spajanjem trube s elektroničkom glazbom, Andrej Jakuš donosi na scenu vjetar modernih strujanja koje su začeli glazbenici poput Nilsa Pettera Molvaera i Erika Truffaza.

image

Stacey Pullen

PRESS

Stacey Pullen, Marko Nastić, 17. studenog

Techno legenda Stacey Pullen poseban je gost partyja 9. godišnjice BSH events ovog četvrtka u Petom Kupeu. Inovator iz drugog vala detroitskog techna, Stacey Pullen odrastao je pod mentorstvom legendarne trojke Detroita: Derricka Maya, Juana Atkinsa i Kevina Saundersona. I danas širi svoj karakterističan atmosferični zvuk, a svoju produkciju spaja s reputacijom jednog od najtraženijih svjetskih DJ-a. Slavlje će upotpuniti Marko Nastić, jedan od najpopularnijih regionalnih DJ-a te domaće uzdanice Full Ferry, Pablo Panda i Aldo Moro.

image

Marko Nastić

PRESS

Ljetno kino, 18. studenog

Nakon sjajnog rujanskog nastupa, Ljetno kino se vraća u Peti Kupe! Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk benda, a pjesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ludi ples. Max Juričić pokrenuo je bend s Vladom Matulićem i Filipom Petkovićem u ljeto 2009. na Braču i od tada nastupaju na urnebesnim zabavama na jadranskim otocima, u najboljim gradskim klubovima te na regionalnim festivalima.

image

Ljetno kino

PRESS

Mendel, 19. studenog

Subota, 19. studenog rezervirana je za magiju amsterdamskog Mendela kojeg mnogi zovu Dj‘s Dj. Drugim riječima, obožava ga slušati publika kao i Dj-i. Jedan od rijetkih koji ima sposobnost svojom uistinu neopisivom energijom začarati plesni podij te samo njemu znanom glazbom učiniti ljude sretnim. Jako je voljen u Brazilu, gdje je nastupao u nekoliko navrata s Ilijom Rudmanom. Bilo da ga slušate prvi put ili ste ga slušali na Dekmantelu, gdje je jedan od "flag ship" selektora, Mendel ostaje vaš favorit od tog trena. Na gramofonima u Petom Kupeu pridružit će mu se Ilija Rudman i Antonio Zuza.

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice.

image

DJ Mandel

PRESS
Linker
20. travanj 2024 03:42