UNSPLASH
Za najbolji kraj godine

Disco ludilo Studija 54 ponovno će zavladati zagrebačkom Tvornicom

Godinu treba završiti sa stilom. A najveća koncentracija stila bit će upravo na plesnom podiju Studija 54 posljednjeg vikenda ove godine u Tvornici kulture.

Godinu treba završiti sa stilom. A najveća koncentracija stila bit će upravo na plesnom podiju Studija 54 posljednjeg vikenda ove godine u Tvornici kulture.

Energiju najpoznatijeg kluba svih vremena prizvat će DJ Tomo Ricov uz pojačanje DJ Nene i zvijezde zagrebačkih tuluma Stanka Bondže. Njihovo je umijeće baratanja pločama apsolutno najbolji način za otplesati posljednju subotu u godini u zagrebačkoj Tvornici.

Studio 54 je bio više od kluba. Onaj pravi, originalni Studio 54 protresao je američki noćni život svojom neponovljivom kombinacijom glamura, sofisticiranosti i hedonizma. Iako je od otvaranja u travnju 1977. godine živio samo 33 mjeseca, to razdoblje je ostalo velikim slovima upisano u povijest glazbe i kulture. A što ga je činilo toliko posebnim? Hedonizam i dekadencija kojima nisu odolijevali svi oni lijepi i poznati. Jer upravo to je bila ulaznica za klub u koji su dolazili slavni glumci, pjevači, dizajneri, umjetnici... Iako u jednom od najpoznatijih mjesta za izlaske na svijetu nije bilo važno tko ste, zabavu u ovom klubu nisu propuštali ni Frank Sinatra, Cher, Andy Warhol, Dolly Parton, Elizabeth Taylor, Bianca i Mick Jagger...

Jedino što je bilo važno je da niste dosadni. Takvima je ulaz bio zabranjen. Dakle, stav, odjeća, fizura, izgled, baš svaki detalj je bio važan da biste zaslužili biti dijelom povijesti ovog jedinstvenog kluba. Pravila su se strogo poštivala pa je tako zabilježeno da čak ni disco legende Nile Rodgers i Bernard Edwards iz grupe Chic nisu mogli ući u klub na Manhattanu jer nisu bili na popisu uzvanika za druženje s Grace Jones. A očito nisu bili ni dovoljno zanimljivi, iako su njihove pjesme tada bile na nezaobilazne na set listama plesnih podija.

image

DJ Neno, Boris Kovaček i Tomo Ricov

MARIO PAVLOVIĆ

25 godina kasnije, krajem devedesetih, i zagrebačka Tvornica postala je puno više od klupske večeri. Program su tada pokrenuli DJ Tomo Ricov i Boris Kovaček koji bi svakoga petka u Tvornici okupili gotovo dvije tisuće ljudi, dok bi stotine još ostale ispred ulaza. Većina njih bila je obučena u stilu sedamdesetih, među kojima su brojni bili i na rolama. Sve to kako bi plesali na disco klasike koji su bili na vrhovima top ljestvica dok se većina publike još nije ni rodila. Ovaj fenomen se nevjerojatnom brzinom proširio na cijelu Hrvatsku i uskoro nije bilo kluba u zemlji koji nije imao i Studio 54 program.

image

Tomo Ricov

PRESS

Demokracija na plesnom podiju ponovno će zavladati posljednje subote u ovoj godini na velikom disco partyju povodom 25. obljetnice legendarnog programa Studija 54 by Tomo Ricov kojemu će se za DJ pultom najšarenije disco večeri u gradu pridružiti i DJ Neno te Stanko Bondža. Dok legendardni trojac priprema set listu najvećih hitova i povratak u lude 70-e hitovima Diane Ross, Bee Geesa, Chica, ABBA-e, Boney M-a, pravo je vrijeme da izvučete najblještavije kostime iz ormara, navučete cipele za ples i složite svoju idealnu kombinaciju za disco groznicu i nezaboravnu plesnu subotu i večer disco groovea u Tvornici kulture 30. prosinca od 21 sat.

image
PRESS
Linker
27. travanj 2024 14:30