Glazbene ikone

Duran Duran ponovno stiže u Hrvatsku, u srpnju će prvi puta zapjevati u pulskoj Areni

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je objavila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Novi nastup zakazan je u pulskoj Areni u utorak, 30. srpnja 2024. godine, a obožavatelj će imati priliku uživati u novom albumu “Danse Macabre”.

Jedan od najvećih pop bendova Duran Duran, svoj povratak tempiraju sedam godina nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata. Novi nastup zakazan je u pulskoj Areni u utorak, 30. srpnja 2024. godine, a obožavatelj će imati priliku uživati u novom albumu “Danse Macabre”.

Ulaznice za pulski nastup u prodaju kreću u petak 2. veljače u 10:00 sati. Early bird cijene za parter stajanje su 87 eura, za tribinu sjedenje 119 eura i travu gore stajanje 68 eura.

Bend na najnovijem izdanju predstavlja mračnije melodije, nove pjesme, obrade i posebne verzije njihovih klasika. Uz singl “Black Moonlight” i naslovnu “Danse Macabre”, tu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stonesa, Siouxsie and the Banshees, suradnje s Victoriom De Angelis iz Måneskina, Nileom Rogersom i prijašnjim članovima benda.

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je objavila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Mogu se pohvaliti s više od četiri desetljeća duge karijere, 16 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nagrade, poput one za životno djelo, dva Grammyja, BRIT Awards za izvanredan doprinos glazbi, mjesto u Hollywood Walk Of Fame, kao i uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame.

Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice, a njihova “A View To A Kill” jedina je tematska pjesma iz filma o Jamesu Bondu koja je dosegnula prvo mjesto US top ljestvice. Od početaka uz istoimeni album “Duran Duran”, nasljednika “Rio”, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili pak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, “Paper Gods”, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.

Predvođeni karizmatičnim Simon Le Bonom, kao glazbene i modne ikone utjecali su na generacije glazbenika i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova uz verzije primjerice Franz Ferdinanda, Korna i Deftonesa, do Courtney Love ili The Notorious B.I.G.-a.

Više od četiri desetljeća na glazbenoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Pula će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”.

Nastup u pulskoj Areni bit će kruna izuzetno koncertno aktivnog razdoblja za Duran Duran, uključujući i rasprodane koncerte u arenama o UK-u, Irskoj, Kanadi i sjevernoj Americi, poput onog na Madison Square Gardenu u New Yorku. The Telegraph je live nastupe opisao kao dekadentne i bombastične, The Times bendu daje kraljevski status, a Clash kaže da je “riječ o prvoklasnoj izvedbi” dok The Spectator piše da su Duran Duran “nacionalno blago”.

Linker
01. ožujak 2024 14:38