Nova sezona

Film sa sjajnom Sigourney Weaver otvara CineStarov Cinema Book Club

Početak jeseni ujedno je i početak nove sezone programa koji spaja filmove i knjige u CineStar kinima - Cinema Book Club.

Početkom ove godine CineStar je pokrenuo novi koncept za sve ljubitelje sedme umjetnosti i literature, jer ima fantastičnih filmova za koje znate da su snimljeni prema bestselerima, a ovo je prilika za spoj doživljaja na filmskom platnu te svega onoga što proživljavate čitajući knjigu.

Kad god čitamo ili gledamo film imamo priliku na neko vrijeme odmaknuti se od realnosti, postići duhovno i emocionalno zadovoljstvo. Interpretiramo i jedino i drugo na svoj način. Film nas zaokuplja svojom radnjom, a impresivno veliko platno je neusporedivo s kućnim televizorom ili laptopom jer izlazak je doživljaj, druženje je susret s onima koji dijele iste ili slične strasti i koji se ne boje uložiti vrijeme u nove zanimljive trenutke. Ako smo zaboravili opustiti se i prepustiti, vrijeme je da se podsjetimo.

image

Dobra kuća je snimljena prema istoimenom romanu

MICHAEL TOMPKINS

U srijedu 28. rujna Cinema Book Club započinje pretpremijerom filma Dobra kuća u kojem glavnu ulogu igra Sigourney Weaver koja je zasjala u ulozi Hildy Good, agentice nekretninama u idiličnom gradiću u Novoj Engleskoj, čija duhovitost i prividni uspjeh prikrivaju mračnu istinu njezina života: malo previše uživa u svom vinu. No, Hildy uspješno sve drži pod kontrolom sve dok se ponovno ne rasplamsa romansa sa srednjoškolskom ljubavi Frankom Getchellom (Kevin Kline) što pokrene lanac događaja koji prisiljava Hildy da se suoči sa svojom zakopanom prošlošću. Temeljen na istoimenom uspješnom romanu, film prikazuje višeslojni portret ponosne, snažne žene kojoj ne bi palo na pamet zatražiti pomoć i čiji se život neće promijeniti dok to sama ne učini. Upoznati sebe nije jednostavan proces, a nerijetko je i bolan, no oslobođenje koje se dogodi ako smognemo dovoljno snage za taj proces, vrijedi svakog uloženog trenutka.

image

Sigourney Weaver tumači glavnu ulogu

MICHAEL TOMPKINS

U srijedu 28. rujna, na pretpremijeri filma Dobra kuća, u Kaptol Boutique Cinema očekuje vas i panel na temu "Kako pronaći sebe” s početkom u 19:30. Gosti panela su Seid Serdarević - glavni urednik izdavačke kuće Fraktura i Ivan Jozić, pisac & manager. U Zagrebu film pretpremijerno možete pogledati jedino u Kaptol Boutique Cinema gdje vas očekuje i tasting kave u WOW baru, dok su nacionalne projekcije na programu u 20 sati u svim drugim CineStar kinima. Sve prisutne očekuje bookmark, a najsretnije i poklon partnera.

“Knjige i filmovi su kao jabuke i naranče. Oboje su voće, ali potpuno drugačijeg okusa.”

- Stephen King.

Ne propustite ovu predivnu večer i na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu na blagajni kina ili online.

Film Dobra kuća u distribuciji Blitza možete pogledati i na redovnom kino programu od 29. rujna.

Linker
18. rujan 2023 16:03