SKRIVENI BISER

Gem, set, guštanje: Oaza za opuštanje u centru grada

Na uglu Klaićeve i Kačićeve, u samom centru Zagreba, godinama je bio kultni restoran tik uz teniske terene u koji su zalazili sportaši, glazbenici, političari i brojni drugi, a onda su ovog ljeta dvojica prijatelja uzeli stvar u svoje ruke, preuredili ga i pretvorili u Gem Garden - urbani kafić s fenomenalnom terasom skrivenom u hladu gustih krošanja.

Nekoć kultna, ali nakon više od trideset godina rada pomalo zapuštena roštiljarnica u centru Zagreba pretvorena je ovog ljeta u urbanu oazu u kojoj možete odigrati partiju tenisa, a onda se u dubokoj hladovini opustiti uz osvježavajuća pića ili koktele. Iako je Gem Garden okružen gradskom vrevom, čim uđete u njega osjećat ćete se kao da ste pobjegli daleko od centra. Od starog mjesta nije zadržao ništa osim gustih krošnji - sve ostalo je novo.

image
LUCIJA OCKO/ CROPIX
image
LUCIJA OCKO/ CROPIX
image
LUCIJA OCKO/ CROPIX

"Priča o Gem Gardenu zapravo je započela prije šest godina kada sam preuzeo ovaj lokal. Dugo sam se bavio ugostiteljstvom i vodio razne kafiće u centru, ali želio sam napraviti neki iskorak u smislu da to bude urbano mjesto s dobrom muzikom, ali i zanimljivim sadržajem koji će okupljati raznu publiku", govori nam Kristijan Šantak, predsjednik Teniskog kluba Građanski u sklopu kojeg se nalazi kafić za čije je uređenje zaslužan Alan Stanković. Ono što Gem Garden čini drugačijim nije ponuda pića već sadržaj koji voditelji kafića planiraju od jeseni, a među kojima su nastupi benda Funk off, Ivane Starčević i Matije Antolića i brojnih drugih.

image
LUCIJA OCKO/ CROPIX

"Želimo naše dvorište vratiti Zagrepčanima, ponuditi urbanu muziku, funk, jazz, blues, a prostor ćemo iskoristiti i za promociju mladih umjetnika, glumaca, slikara i glazbenika pa ćemo tako na terasi organizirati buvljake, izložbe i predstave. Očekujte iznenađenja u svijetu umjetnosti, počevši s prvom predstavom koja će donijeti jedinstven doživljaj, ističe Kristijan i dodaje kako u prekrasnom vrtu ove godine planiraju organizirati i Advent.

image
LUCIJA OCKO/ CROPIX
image
LUCIJA OCKO/ CROPIX
image
LUCIJA OCKO/ CROPIX
image
LUCIJA OCKO/ CROPIX

Gem Garden smjestio se na adresi Ulica Vjekoslava Kaića 3, na desetak minuta laganog hoda od Trga bana Jelačića. "Kada pogledate kvart, okruženi smo ljudima koji ovdje žive desetljećima, ali i stalnim prolaznicima, turistima, ljudi se naviruju često i interesira ih što je to. Vide lampione, lampice na drveću i čuju muziku pa uđu i oduševe se. Ovdje dolaze i zaljubljenici u tenis, ali i studenti i profesori Akademije dramskih umjetnosti te Arhitektonskog fakulteta koji se sada trenutačno renovira, ali čim se završi renovacija sigurni smo da će biti naši česti gosti", govori Kristijan.

Linker
21. travanj 2024 09:13