već od 2. prosinca

I ove godine Advent stiže i u Samobor: Od gastronomskih specijaliteta do vrhunske zabave

Najljepše doba u godini u Samoboru donosi brojne radionice, koncerte poznatih izvođača, vožnju u eko vlakiću, ali i podnevni doček Nove godine.

Domaćini su najavili kako i ove godine pripremaju čaroban advent koji će blagdanske dane pretvoriti u bajkovite. Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava, započet će ovogodišnji Advent u Samoboru. U subotu, 2. prosinca u 18:00 sati gradonačelnica Petra Škrobot upalit će tisuće lampica iznad klizališta, ali i svjetlucavu šetnicu kroz centar grada. Advent službeno započinje plesnim fire showom na ledu uz Marija Petrekovića dok će za glazbu na otvorenju biti zaduženi Roko Vušković i Ružica Maurus. U 20 sati posjetitelje očekuje koncert Letećeg odreda.

image

Advent u Samoboru započinje plesnim i fire showom na ledu uz maskote

EDIN TUZLAK

Da Samobor nije poznat samo po Fašniku, već i po sjajnom Adventu, uvjerit će se svi koji u narednim danima posjete ovaj grad. Na rasporedu su razne radionice izrade božićnih ukrasa, likovne radionice, dječje olimpijade na ledu, vožnja u eko vlakiću, a šuška se i da će se među djecu spustiti Djed Božićnjak u vrućem balonu! Možda i on okuša svoje vještine na ledu jer će klizalište svakog dana biti otvoreno od 10 do 22 sata.

image

Posjetitelji će moći kupiti ukrase na štandovima samoboroskih obrtnika

EDIN TUZLAK

image

Na adventu će nastupati razni izvođači među kojima su Daleka obala i Jole

EDIN TUZLAK

Na ovogodišnjem samoborskom Adventu na svoje će doći i ljubitelji dobre glazbe jer ih čekaju koncerti Daleke obale, Grupe Loco, Bones Jazz Quarteta, Ivane Marić&Benda…A ni gastro ponuda neće izostati. Na Minglanju u Klanjcu prigodno će se nuditi debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti prozvodi poput domaćeg meda, bermeta, licitara i drugih proizvoda.

image

Djeca će moći pisati pisma Djedu Mrazu

EDIN TUZLAK

Posjetitelji će čarobne trenutke moći ovjekovječiti i fotografiranjem na nekoliko posebno uređenih foto kutaka – na samom klizalištu, u Milakovićevoj na mostu preko Gradne, u Stražničkoj, na drvenom mostu u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja. Na Trgu će se moći pisati pisma Djedu Mrazu, a na Staru godinu Jole će uvesti one najmlađe u podnevni doček Nove. Ostali će navečer godinu moći ispratiti koncertom grupe Panorama.

Advent u Samoboru traje do 7. siječnja 2024.

Linker
23. travanj 2024 07:34