svejtlosni spektakl

I ove godine će se u Zagrebu održati Festival svjetla

Kroz pet dana festivala domaćim i inozemnim umjetnicima prepuštene su ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti.

U Zagrebu će se i ove godine održati Festival svjetla, koji će početi 15., a trajat će do 19. ožujka. Tradicionalno, na brojnim će lokacijama u gradu biti izložene svjetlosne instalacije.

"Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće – renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada", poručuju organizatori.


Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća. Kroz pet dana festivala domaćim i inozemnim umjetnicima prepuštene su ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti.

image
PRESS

"S početkom Festivala svjetla Zagreb pozivamo sve da dođu u naš grad i zajedno s nama dočekaju dolazak dužih i toplijih dana na spektakularan način. Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Prepustite se emocijama koje svjetlost budi u nama i pozdravite još jednom novi početak i novu nadu – proljeće", pozivaju organizatori.

image
PRESS
Linker
15. ožujak 2023 00:52