Preporuka

Još malo kreće Floraart - izložba cvijeća koju vrijedi posjetiti

Zagrebački Bundek se još jednom pretvara u čarobnu cvjetnu oazu s brojim dodatnim sadržajem!

Floraart, zaštitni znak grada Zagreba, koji na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine, i ovog proljeća pretvorit će Bundek u raskošnu oazu koja će se protezati na čak 300 tisuća četvornih metara. Izložba će se odvijati od 18. do 21. svibnja, a na prigodnoj svečanosti u 11 sati otvorit će ju gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević.

„Ove godine posebnost izložbe bit će u tome što su projektanti Zrinjevca ispričali novu priču na vanjskom dijelu izložbe, dakle Floraart smo izvukli na prostore parka Bundeka. Novo je i to što na šetnici ovaj put neće biti nikakve prodaje, tako da ljudi mogu slobodno šetati i razgledavati cvjetne instalacije”, rekla je potpredsjednica Izvršnog odbora Floraarta, Natalija Vidučić.

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS

Tijekom četiri dana na najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe predstavit će se više od 170 domaćih i stranih izlagača. "Floraart" je prepoznat u Europi i šire te događaj svrstava među slične izložbe u velikim gradovima razvijene europske i svjetske vrtlarske tradicije pa će se tako na izložbi predstaviti najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirati nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i noviteti u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji. Izlagače biljnog materijala ocjenjivat će komisija i to u tri kategorije: biljni materijal – proizvodnja, kreativnost prikaza proizvodnog programa i cvjetne/prostorne instalacije.

image
PRESS

Zanimljiv dodati sadržaj

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine organiziraju se zanimljiva predavanja i radionice, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS

Organizatori “Floraarta” od samih se početaka trude na mlađe naraštaje prenijeti odgovoran odnos prema prirodi i okolišu jer je jedan od temeljnih ciljeva izložbe upravo - edukacija. Goethe je rekao „Cvijeće su prekrasni hijeroglifi prirode kojima nam govori koliko nas voli” pa stoga iskoristite blagodati prirodnog okruženja, pronađite svoj omiljen kutak, opustite se i okupajte dušu zvukovima i mirisima prirode.

Linker
30. svibanj 2023 08:10