Koncert

Locco Motion Session: Nova svirka vrhunskih domaćih instrumentalista ovog utorka u Petom Kupeu

Locco Motion Session okuplja glazbenike s jazz i improvizacijske scene. U ovom izdanju sviraju Leo Beslać, Josip Šustić, Luka Čapeta i Šimun Matišić.

Locco Motion Session postao je mjesto susreta glazbenih sladokusaca i vrhunskih domaćih instrumentalista. Svakog drugog utorka u Petom Kupeu okupljaju se sjajni domaći glazbenici s jazz i improvizacijske scene. I predstojeće izdanje ovog utorka, 4. travnja ima znalačku postavu - Leo Beslać (bas), Josip Šustić (gitara), Luka Čapeta (fx) i Šimun Matišić (bubnjevi).

Iako svira nekoliko instrumenata, Leo Beslać prezire kovanicu “multiinstrumentalist”. Pored trenutno aktivnih autorskih sastava, redovito surađuje s grupama CRIO, Mangroove, Mimika Orchestra i Nemeček, a brojanje jednokratnih angažmana radije prepušta vlastitom notesu.

image

Locco Motion Session

PRESS

Gitarist Josip Šustić, porijeklom iz Trogira, već u predškolskoj dobi pokazuje veliko zanimanje za glazbu. Nije isključivo ograničen na klasičnu glazbu, aktivno se bavi i etno zvukom te svira u alternativnim rock i jazz sastavima. Također, bavi se i autorskom glazbom za sastave On i Skotni vrag.

Luka Čapeta je gitarist i producent elektroničke glazbe, uvijek u potrazi za novim zvukom i estetikom. Od jazza do elektronike, noise i rock glazbe pa sve do etna i pop glazbe, pronalazi se u raznim glazbenim stilovima i pristupima te suradnjama s vrhunskim profesionalnim i amaterskim glazbenicima i glazbenicama, konceptima i suradnjama.

image
PRESS

Šimun Matišić imao je prvi nastup sa samo četiri godine kada je svirao bubnjeve u kvartetu Branka Kralja. Ovaj talentirani mladić je kasnije usavršio klavir i udaraljke, a poznat je i kao vrsni vibrafonist. U brojnim suradnjama autor je nekoliko albuma i skladbi, a među raznim nagradama ističu se Porini za najbolji album godine, jazz album i jazz skladbu. Ulaznice po cijeni od samo četiri eura dostupne su putem poveznice.

Linker
16. travanj 2024 22:58