Velika anketa

Na Dori ćemo vidjeti miks svega što imamo na sceni, ovo su favoriti

Od (t)repera, do moćnih pop balada i rock poskočica, poznata i manje poznata imena u utrci za odlazak na Eurosong. Tko vam je favorit?

Zanimljiva mješavina imena moći će se vidjeti i čuti na pozornici ovogodišnje Dore. Nakon prvih iznenađenja nakon što je prošlog tjedna objavljena lista pjesama koje su ušle u taj izbor, neke su se stvari iskristalizirale. Favoriti domaće i stane publike mogu se iščitati iz nekoliko pokazatelja, a sve zahvaljujući digitalnom dobu u kojem živimo. Otkako je otkrivena lista u četvrtak 12. siječnja tri su pjesme skočile na YouTube trendingu, pokazavši da ih se itekako sluša na tom kanalu. Tako je pjesma Let-a 3 "Mama šč!" jedna od najslušanijih, odmah za njima je Harmonija Disonance s pjesmom "Nevera (Lei, lei)", a treća pjesma na YT trendingu je ona najupornijeg natjecatelja Damira Kedže "Angels and Demons".

U anketi koja je objavljena na službenoj stranici Eurosong.hr pojavljuju se ista imena, s malim izmjenama. Tako je ženski vokalni sastav Harmonija Disonance na prvom mjestu, za njima idu riječki rockeri Let 3, a Kedžu je preskočila mlada Meri Andraković s pjesmom "Bye Bye Blonde". Domaćoj publici definitivno su najpoznatiji Let 3, o njihovoj pjesmi "Mama ŠČ" reakcije su blago rečeno - podijeljene. Obožavatelji benda i kritičari nisu baš oduševljeni cirkusom koji su Riječani kompilirali, barata se opisima da Let 3 na Doru kasni kojih 20 godina. Kako god bilo, glasova publike vjerojatno im neće nedostajati.

image

Mia Dimšić prošlogodišnja je pobjednica Dore

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Damir Kedžo ne može prežaliti kako mu je Eurosong doslovno iskliznuo iz ruku, te fatalne 2020. kad je pobijedio na Dori sa svojim "Divljim vjetrom", natjecanje nije održano, hrvatska direkcija zatim nije odabrala poslati ponovno njega. No on se sam odlučio vratiti i dati si šansu, za to je angažirao međunarodni autorsko - produkcijski tim. No vjerojatno nije dobro da se već sada njegovu pjesmu uspoređuje megahit "Human" Rag‘n‘Bone Mana.

Iznenađenje je i popularnost pjesme "Kme kme" koju izvodi Krešo i Kisele kiše. Među poznatim imenima tu su Detour, Boris Štok, kao i Mario Petreković koji je ujedinio snage s relativno nepoznatim bendom Top of the Pops. Pjesma koja je najviše odskočila čistom kvalitetom pripada Eni Jurišić, njena moćna pop stvar "Kreni dalje" očekuje sigurno blistava budućnost u domećem eteru.

Društvene mreže, a među njima prvenstveno Twitter pokazale su da je strancima zapravo najzanimljivija pjesma vokalne skupine Harmonija Disonance. mnogi obožavatelji Eurosonga hvale "Neveru" i dodaju da Hrvati imaju samo jedan zadatak, a to je - odabrati ovu pjesmu.

Recite nam u anketi koja je pjesma vama najbolja:

Linker
29. ožujak 2024 20:49