Pristupačno i zabavno

Ne kupujte poklone, nego iskustva: Slovenija skriva pet odličnih lokacija za uživanje u paru

Odlazak na bazene s termalnom vodom, saune, masažu u paru, zatim, jacuzzi uz pjenušac i praline, zajedničku večeru uz svijeće u šarmantnoj hotelskoj sobi pomažu da se osjećamo zadovoljnije i bliskije sa svojim partnerom

Godišnji je davno iza nas što znači da se količina stresa opasno približava crvenom području. Svima nam je lagano dosta rutine i tražimo načine kako da zajedno sa svojim partnerom pobjegnemo iz dobro poznate svakodnevice, posebno prije blagdana koje koliko volimo, toliko nam znaju biti i mentalno naporni.

Za bijeg od stvarnosti ne trebate izdvojiti puno novca i prijeći mnogo kilometara. Odlazak na bazene s termalnom vodom, saune, masažu u paru, zatim, jacuzzi uz pjenušac i praline, zajedničku večeru uz svijeće u šarmantnoj hotelskoj sobi dovoljni su da bismo se osjećali zadovoljnije i bliskije sa svojim partnerom. Prema nedavnim istraživanjima, parovi koji zajedno odlaze na izlet barem jednom u šest mjeseci imaju zdraviji odnos i kvalitetniju komunikaciju od onih koji to ne čine. Jedna američka studija je pokazala da 63 posto parova radije putuje zajedno nego si kupuje poklone jer ih to više ispunjava. Zašto se onda već ove zime ne biste razmazili romantičnim izletom u nepoznato?

Slovenija je idealna za dvodnevan getaway. Blizu je, a opet dovoljno daleko da se odmaknete od poznatog okruženja. Nazivaju je srcem Europe gdje svatko može pronaći nešto za sebe, od kulture, gastronomije pa sve do prirodnih ljepota, i baš zato joj se mnogi vraćaju. Posebna je i po mnogobrojnim centrima za opuštanje upravo iz razloga jer je vodom jedna od najbogatijih država u Europi. Može se pohvaliti s čak 51 nalazištem termalne vode te 13 prirodnih lječilišta i wellness centara.

No, ovo su samo neki od razloga zašto je Slovenija odličan izbor ako razmišljate o romantičnom vikendu u dvoje. Izdvojili smo pet izvrsnih slovenskih odredišta za kratki izlet u paru u kojima je romantika garantirana:

Thermana Laško

image

Thermana Laško

Turistička zajednica Slovenije

Odmor u termama nije samo plivanje u bazenima, već je i doživljaj dugogodišnje tradicije koji se pamti. Posebice ako posjetite Thermana Laško koje će se jako svidjeti ljubiteljima piva. Bogata pivska tradicija Laškog inspirirala je wellnes oazu za opuštanje koja je od Zagreba udaljena samo sat i pol vožnje. Parovi ondje mogu uživati u kupkama i masažama s proizvodima na bazi piva koji dubinski njeguju i hrane kožu. Osim zlatnog pića napravljenog od hmelja, ondje će vas također dočekati tretmani s medom, masaže s konopljom i kupke s čokoladom koje će dodatno zasladiti vaš romantičan vikend udvoje. Tu je još i vrhunski smještaj u hotelu s bogatom gastronomskom ponudom koja će savršeno zaokružiti cijeli izlet.

Terme Ptuj

Hladnije vrijeme idealno je za opuštanje uz saunu, a to možete u bajkovitim Termama Ptuj.

Ulazak u vruću saunu opustit će vaše tijelo nakon napornog tjedna, ali i ublažiti tjelesne bolove. Prema dosadašnjim provedenim istraživanjima, u sauni se krvne žile opuštaju i šire zbog čega se povećava protok krvi što posljedično smanjuje napetost u zglobovima i mišićima.

image

Terme Ptuj

Turistička zajednica Slovenije

No, osim zdravstvenih koristi, sauna pozitivno utječe i na odnos s partnerom. Mnogi bračni savjetnici parovima preporučuju tjedni odlazak na saunu za jačanje intime. Okruženje bez tehnologije pozitivno utječe na odnos jer se ondje možemo fokusirati isključivo na trenutak i voljenu osobu.

Ako zatrebate predah od saune, u Termama Ptuj možete istraživati okolicu resorta i upoznati drevne metode oslobađanja od stresa. Ljubiteljima aktivnosti će se svidjeti što ondje mogu uživati u jogi, pilatesu, jogi za lice, Tai chiju, grupnim treninzima u prirodi, šetnjama pokraj Drave, beauty tretmanima i mnogim drugim užicima.

Terme 3000 – Moravske Toplice

Moravske toplice savršene su za sve one koji su željni vodene zabave i bezbrižnih užitaka u 11 bazena, na više od 5.200 m2 površine. Osim termalnog parka s unutarnjim i vanjskim dijelom te tobogana koji će vam pokrenuti krv kroz vene, posjetitelji također mogu birati i među tri hotelska kupališta s jedinstvenim pričama.

Gornji dio unutarnjeg kupališta namijenjen je za odmor i opuštanje, a ondje ćete tijelo potpuno pročistiti u finskoj, parnoj ili infracrvenoj sauni. S druge strane, u Heljdinoj sobi za odmor odmarat ćete se na jastucima punjenim heljdinim ljuskicama koje umiruju, opuštaju, mikromasiraju i reguliraju toplinu tijela, zbog čega ćete potpuno zaboraviti na mobitel, stres, a pritom se maksimalno posvetiti svojem partneru!

image

Terme 3000

Turistička zajednica Slovenije

Uživanje u okruženju kakvo pružaju Terme 3000 može pomoći i da se barem na sat vremena posvetite stvarnom svijetu, daleko od ekrana i društvenih mreža. Digitalni detoks svima se preporučuje s vremena na vrijeme, posebice onima koji cijeli dan provode za ekranom. Istraživanja su pokazala da mobilni uređaji povećavaju razinu stresa jer smo tad u prevelikoj mjeri izloženi informacijama, a upravo boravak u prirodi može smanjiti brigu. Idealno bi bilo kada bismo svaki dan 120 minuta provodili vani, no, stručnjaci ističu da je ponekad dovoljno i pet minuta boravka na otvorenom da bismo se osjećali bolje.

Idealno bi bilo da mobitel „zaboravite“ na 24 sata jer na taj način smanjujete razinu stresa, bolje spavate, imate bolju kontrolu nad svojim vremenom, osjećate manji pritisak te ćete se bolje osjećati u svojoj koži jer, budimo realni, namještena slika idealnog svijeta koju vidite na društvenim mrežama može umanjiti vaše samopouzdanje.

Terme Olimia

Ove terme udaljene su od Zagreba samo 72 kilometra pa su idealna destinacija za romantičan vikend udvoje. Ujedno su i najpoznatije te najnagrađivanije slovensko spa i wellness odredište, a 2019. su osvojile desetu nagradu zaredom za najbolji wellness u svijetu.

image

Terme Olimia

Turistička zajednica Slovenije

Mnoge privlače zbog vanjskih i unutarnjih bazena s podvodnom glazbom koji su osvijetljeni nježnom ljubičastom bojom, a posjetitelje oduševljavaju i brojne opcije masaža cijelog tijela s aromatičnim uljima te toplim biljem. Ne smijemo zaboraviti spomenuti romantične masaže rezervirane samo za parove nakon kojih se može uživati u mjehurićima jacuzzija uz čašu pjenušca. Cijeli doživljaj može obogatiti samo ukusna hrana pa parovi zadnje sate svog romantičnog izleta mogu provesti uživajući u ukusnim specijalitetima restorana Gratiola.

Terme Zreče

Ako niste preveliki ljubitelji modernog uređenja, u tom slučaju rezervirajte vikend u Termama Zreče. Ondje će vas dočekati rustikalno Sauna selo s čak pet finskih sauna, a zbog domaćinske tople atmosfere imat ćete osjećaj kao da ste kod kuće. Terme također sadrže dvije parne i infracrvene saune koje su opremljene grijanim keramičkim ležajima, a za još malo romantike u ponudi imaju masažne bazene koji se prostiru na 1.600 kvadratnih metara s temperaturom između 27 i 35 °C.

Tu su još i rekreacijski, terapijski i dva masažna bazena, zimski vrt s osam vodenih ležaja te sunčane terase za ljubitelje vanjskog okruženja.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom Slovenije.

Linker
14. travanj 2024 21:53