NOVO MJESTO

Novi restoran u srcu Zagreba: Ne propustite talijanske specijalitete

Simbolično ime restorana odabrano je u čast restoranu Kralj Tomislav koji se od devedesetih nalazio u hotelu. Preuređeni restoran vodi chef Ivica Štruml, a upravo ovaj projekt čini njegov povratak na restoransku scenu.

U zagrebačkom Sheraton Hotelu otvoren je talijanski restoran Tomassino. Restoran je spoj elegantnog i udobnog ambijenta, a novootvoreni restoran nudi autentično iskustvo talijanske kuhinje uz dašak hrvatske tradicije. Otvaranje je označilo povratak na hrvatsku gastronomsku scenu jednog od najstručnijih chefova, Ivice Štrumla.

image
DANIJEL BERKOVIC

Raznolika ponuda specijaliteta u spoju s vrhunskom uslugom i ambijentom uspješno konkurira restoranima na vrhu domaće gastronomske scene. Bogati jelovnik čine tradicionalna talijanska jela, klasična tjestenina i pizza te specijaliteti poput arancina punjenih raguom od janjetine, sicilijanski cannoli s lokalnom skutom, crème brulée od lavande ili tiramisu. Osim ukusne hrane, u ponudi su vrhunska vina Barolo, Tenuta Tignanello te vrhunska Sassicaia i kvalitetna domaća vina poput Malvazije, Pošipa i Terana.

image
DANIJEL BERKOVIC

“Tomassino predstavlja novo gastronomsko odredište u samom srcu Zagreba. Otvorili smo vrata da Zagrepčani i gosti grada zajedno uživaju u spoju talijanske kuhinje i hrvatske tradicije te ponudom jela i odabirom domaćih sastojaka nastojimo dati najbolje iz obje zemlje”, objasnio je chef Ivica Štruml. “Želja nam je pružiti autentično iskustvo, gdje se vrhunska hrana, izbor vina i ugodan ambijent spajaju kako bi stvorili poseban doživljaj.”

image
DANIJEL BERKOVIC

Restoran Tomassino kreacija je Jeffreya Velle, gastronomskog direktora Maistra grupe, a predvodi ga Ivica Štruml koji ovim projektom označava veliki povratak na restoransku scenu nakon više od desetljeća izbivanja. Restoran je simbolično ime dobio po restoranu Kralja Tomislava kako bi se očuvala uspomena na njegovu bogatu povijest od otvaranja Sheratona Zagreb Hotela.

image
DANIJEL BERKOVIC

Preuređenjem, novi restoran smjestio se u reprezentativni prostor hotelskog prizemlja, koji dugačkom staklenom stijenom pruža pogled na ulicu i stvara dojam otvorenosti i pristupačnosti. Restoran je prostran i svijetao, a kuhinja je poluotvorenog koncepta što mu daje dozu opuštenosti. Unatoč tome što je smješten u luksuznom Sheraton Zagreb Hotelu s pet zvjezdica, restoran Tomassino nije namijenjen samo gostima visokog profila, već svojim pristupačnim cijenama i gostoljubivim ambijentom privlači široki spektar gostiju.

Linker
16. rujan 2023 11:24